Pages

maandag 8 september 2014

6 september 2014 De dag van Falk en Melanie

Sinds de koop door Falk en een paar vrienden van de boot van Erik, mijn overleden collega, hing het al in de lucht. En nu eindelijk was het zover. Samen met zijn vriendin kwam Falk een dag naar Nederland.

Het was een dag die weinig ruimte bood aan de zon en de rivier stroomde hard. Dit zou niet echt makkelijk worden. Falk wilde een hoop leren en daarvoor was dit wel een goed moment.


Omdat er laarzen nodig waren bij het in - en uitstappen moest Falk zijn vriendin een lift geven. Geen enkel probleem natuurlijk voor zo'n galant heerschap. Het duurde dan ook niet lang voordat we konden varen.

Gelet op de kleur van het water en de stroomsnelheid had ik goede hoop op snoekbaars bij het verticaal vissen. Deze verwachting kwam echter niet uit. We waren al geruime tijd bezig voordat de eerste en laatste snoekbaars van deze dag zich meldde, In ieder geval hadden we een teken van leven.

Niet lang daarna haakte Falk een steviger tegenstander. Een dikke 40+ baars kwam naar boven. Dit zag er al veel beter uit. Toch bleef het verticaal vissen taai en daarom besloot ik te gaan slepen. Iets dat Falk eigenlijk niet kende.
Gelukkig bleek dit een goede zet. We kregen twee kanjers van windes in de boot. Dit was voor mijn gasten echt onverwacht, maar vooral zeer welkom.  Twee keiharde aanbeten die we helaas niet konden verzilveren zouden ook wel eens van windes geweest kunnen zijn.

Een sanitaire stop hoort er natuurlijk ook bij. We zochten voorzichtig de over op, die erg drassig was. Ook nu was er een dankbare taak voor Falk weggelegd.
Hoewel we ook nog veel hebben geworpen, vooral daar waar de roofblei zijn aanwezigheid verraadde, konden we geen contact maken met ons kunstaas.

Wel leverden de vele grote baarzen een mooie strijd. Heel sterk waren ze op de stroom. Eenmaal in het schepnet, hadden we alle tijd ze rustig te onthaken. En dan blijkt aan het einde van dag dag we geen baarzen onder de 40 cm hadden gevangen!


Het traileren aan het einde van de dag was ook een goede leerschool. Met de harde stroom leerde Falk de boot, met een extra lijn, bevestigd aan de achterzijde van de boot, goed te positioneren ten opzichte van de trailer.

We kunnen terugkijken op een hele geslaagde dag. Iets meer zon zou prettig zijn geweest. De temperatuur was in alle opzichten echter heel aangenaam en het bleef droog. Wat wil je nog meer?