Pages

maandag 22 september 2014

21 september 2014 Mijn maandelijkse visdag met Luus

Zoals gebruikelijk, spreken we kort van te voren af, dat we het grote water op gaan. Ik heb de koffie al klaar en de auto staat met de Tomasco gereed voor vertrek. Direct na de koffie rijden we in de regen naar onze bestemming. Daar aangekomen blijkt dat we niet de enigen zijn die voor deze bestemming hebben gekozen. Maar het gaat gelukkig niet om grote aantallen auto's met trailers.
Mooie snoekbaars op een HM-shad
Nadat we de boot in het water hebben laten zakken, zet ik de auto weg. Wanneer alle vereiste voorzieningen tegen diefstal zijn aangebracht, stappen we in de boot. De regen is inmiddels afgelopen en het wordt lekker droog, met nu en dan zon. Alleen de wind gaat vandaag een tegenstander van formaat worden, zo blijkt later.
Wat komen jullie hier doen?

Op de eerste stek vangen we direct onze eerste vissen. Niet gek! Ook op de tweede komen er twee snoekbaarzen naar boven. Toch blijven we niet te lang hangen, want we hebben nog een groot traject te gaan. Althans dat is onze intentie.

Lekker experimenteren met de nieuwe kleuren Komodo's
Op een andere gekende stek, vangen we bot. Daarom gaan we direct naar het verste punt en varen vandaar met de stroom mee terug. Behalve een kleine snoekbaars, komt er niets los. Ook het werpen biedt geen soelaas.

Daarom besluiten we eens iets geheel anders te gaan doen. We gaan daar vissen waar we nooit eerder zijn geweest. Je moet immers tijd investeren in het verkennen en ontdekken van wateren.
Dus doen we dat nu.

De nieuwe Fat Papa bewijst zijn vangkracht bij het dropshotten.
We zien met lede ogen aan hoe het rivierenlandschap ten gevolge van de kribverlagingen een geheel ander aanzien krijgt. We hebben er geen vertrouwen in dat men de beoogde effecten hiermee bereikt, omdat o.i. er allerlei bijverschijnselen op gaan treden die dit weer teniet gaan doen. De tijd zal het leren.

Hier zoeken wij onze weg en vinden een afwijkende plek. Hier laten we de shads hun werk doen en op ongeveer twee meter water weten we 4 vissen te vangen. De aanbeten zijn heerlijk hard en de vissen knokken flink.

Dan zoeken we verder en weten nog een paar plekken te vinden die vis op leveren. Behalve het verticaal vissen, zet Luus nu ook de dropshot in en met succes. Zo hebben we een extra experimentele dag, want de nieuw Komodo shads en speciale dropshot shads hebben net als het water hun mogelijkheden bewezen.De wind is echter een geduchte tegenstander en tegen het einde van de middag besluiten we dat het mooi is geweest. We hebben 14 vissen gevangen en onze tijd goed besteed. Vrijwel alle collega's zijn ondertussen vertrokken!