Pages

dinsdag 30 september 2014

27 september 2014 Samen met Ann-Christin en Jöran genieten van het heerlijke weer, vogels en maten.

Zo af en toe stappen we bij elkaar in de boot. Gewoon lekker varen en vissen, vooral genieten dus.
Vandaag lukte dit wel bijzonder goed, want eind september in je T-shirt in de boot zitten is toch iets om bewust bij stil te staan. Hoewel de vissen niet in de boot sprongen, hebben we er toch 15 mogen vangen. Deze keer alleen snoeken en baarzen en weten ons daarmee weer rijkelijk beloond.


Maar wat zeker ook meegenomen moet worden, zijn de bijzondere luchten en de talrijke vogels die we zagen, zoals de ijsvogels en roofvogels.

Bovendien werden we verrast door een onverwachte ontmoeting met de Tomasco van Luus, die in gezelschap van Eddy was. het was een leuke verrassing, die leidde tot plaatsjes waarover je anders niet kunt beschikken. Zoals foto's vanuit de andere boot, zodat je jezelf ook nog eens terug ziet.
Wat ook anders was dan anders, waren dus de schitterende luchten.
Deze vormden ook een bijzondere achtergrond voor de vele vogels en weerspiegelingen in het water.
We startten eigenlijk direct heel goed. langs een diep kantje, waar ik vaker fraaie vissen heb aangetroffen, haakt Ann-Christin direct de grootste snoek van deze dag.

Later weet ze weer een fraaie vis te vangen. Laat Ann-Christin maar schuiven, want ze weet heel goed hoe de vis aan de schubben te komen. Behalve als er iemand in de directe omgeving op een onbewaakt ogenblik een aanbeet in scene zet!
Maar dat hoort er immers ook bij.


Gaande weg de dag komen er de nodige vissen binnen. We moeten er wel veel kilometers voor maken, maar weten ze dan wel te vinden.
Langs een strakke damwand weten we achtereenvolgens meerdere fraaie baarzen te strikken.

Jöran vangt dan ook nog een fraaie snoek en mijn plug weet ook een forse baars te verleiden.
de dag vordert dan al weer flink en wij moeten nog een heel stuk terug. Daarom proberen we toch maar die hele lage brug te slechten. En het lukt ter nauwer nood. Dit scheelt ons wel heel veel kilometers omvaren.Op die terug weg blijft het akelig stil. Alleen Ann-Christin haakt nog een kleine baars. Dus rest ons niets anders dan door te zetten en te genieten van het mooie weer en de schitterende omgeving.

Met 15 vissen op de teller komen we weer aan bij de trailerhelling. Daar trekken we de Tomasco op het droge en trakteren ons zelf nog op een ijsje.
Dan stappen we samen in de auto gaan huiswaarts. De combinatie van Luus staat er nog. Met andere woorden, Luus en Eddy zitten nog steeds op het water. Zij benutten blijkbaar iedere straal licht van deze dag. Voor ons is het zo genoeg en wij kijken terug op een hele geslaagde dag, samen in de Tomasco.