Pages

vrijdag 3 oktober 2014

1 oktober 2014 Carola ervaart wat het is om met een boot te vissen op roofvis.

Meestal maken we een paar keer per jaar een wandeling om bij te praten en ervaringen uit te wisselen. Nu hebben we voor de boot gekozen, om te varen! Maar een visgids zonder hengel, dat kan natuurlijk niet. En dus slepen we en passant een paar plugjes mee.Het loopt allemaal anders dan gepland. Ik wilde een sleutel voor een helling halen en dan ter plaatse te water gaan. Maar de boot is nog niet terug van een reparatie aan de motor.
Dus doen we het anders. Eerst de sleutel halen, daarna Carola oppikken, dan de boot thuis aanhaken en vervolgens naar de dealer om de staart van de motor weer te laten bevestigen. Al met al een tijdrovende operatie, maar omstreeks 11.00 uur zitten we toch op het water.
Carola is verbaasd als ze ziet hoe er varend wordt gevist. Hier had ze zich geen voorstelling van kunnen maken. Zo zie je maar weer dat praten over iets geheel anders is dan echt ervaren.


We praten bij en genieten van het mooie weer en de talloze vogels. Carola fotografeert er flink op los en dit levert mooie plaatjes op, zo zien we achteraf.


Met het vissen is het aardig rustig, maar er komen toch een paar leuke vissen binnen. Twee snoeken en vier baarzen kan ik Carola tonen. In alle rust onthaak ik de vissen en laat zien hoe een de bek van een snoek er van binnen uit ziet, met zijn 700 tandjes.

Later krijg ik te horen, hoe respectvol mijn behandeling van de vissen is gewaardeerd. Fijn dat iemand die niets met vissen heeft dit constateert. Ik ervaar het als een fijn compliment.

Een heel bijzondere gebeurtenis is wel die met de latex handschoen.

Ik heb al een paar keer een latex handschoen zien drijven. Een vinger, gevuld met lucht, een eigenaardig signaal afgevend. 


Dan ineens blijkt deze handschoen aan mijn plug te hangen, om vervolgens meegesleept te worden in de oppervlakte.


En raad eens!! Jawel hoor, een snoek grijpt de combi van handschoen en plug. Helaas blijft de vis niet hangen, want dan had ik echt een bijzondere plaat kunnen schieten.


Weer eens zoiets bijzonders, wat het vissen zo speciaal maakt. Spannend en onverwacht.


Op deze zonnige dag schieten we veel plaatjes van de vogelwereld die veelzijdig en actief is. De spreeuwen verzamelen zich om de trek te aanvaarden. We zien massa's ganzen, vooral brandganzen, grauwe ganzen, canadezen en nijlganzen.
Maar ook reigers zijn natuurlijk weer aanwezig, waarbij de zilverreiger makkelijk in het oog springt. De roofvogels zijn ook veelvuldig aanwezig, maar blijven doorgaans op (te) grote afstand.Wij hebben in ieder geval een heerlijke dag. Temeer daar ik iemand, die dus niets met vissen heeft, een respectvolle kijk heb kunnen geven op het vissen op roofvis, vanuit de boot.