Pages

maandag 27 oktober 2014

25 oktober 2014 Een dag om nog lang van te genieten.


Vroeger gingen we vaker samen op stap, maar er zijn ook perioden in het leven met andere prioriteiten en dan komt het er zo vaak niet meer van. Gelukkig kwam deze dag zo maar uit de lucht vallen en achteraf absoluut niet in het water.

Om te kunnen traileren moest een invalide man eerst even van de helling worden geholpen. Om hem zo kort mogelijk te storen stapte Yvo in de boot en voer deze direct weg. Nadat ik de auto en trailer had geparkeerd kon ik ook instappen.


We vaarden direct naar een specifieke snoekbaarsstek en gingen daar op de Minn Kota aan de slag.
Een kleine baars en snoekbaars waren al snel mijn deel. Omdat het verder rustig bleef dreven op de stroomnaad naar een hoek met veel stroming.


Onderweg pikte ik nog een snoekbaars op. Op de hoek aangekomen was ook Yvo aan de beurt en kwam er een schitterende baars boven. Even later kreeg ik een harde klap te verduren en kon een stevige snoek drillen. We waren nog maar net bezig en hadden al drie soorten gevangen!

Er kwamen nog enkele vissen binnen, maar toen werd het werd wel erg rustig, zodat we besloten verder te gaan.

Daarom gingen we slepen. Niet zo ondiep als in de zomer, op het talud, maar er tegen aan. En dit werkte. Zo vingen we schitterende baarzen en voor Yvo kwam er ook ook nog een mooie snoekbaars langs.


Het was geen schering en inslag en ook andere technieken leverden geen vis op. Maar wij hebben gewoon doorgezet en zo kon het gebeuren dat Yvo nog een baars van 47 cm ving en ik de grootste ooit in mijn handen mocht houden. 52 cm zette deze op de lat.

Wel had ik al eens een 52'er en een 53'er in de boot gehad, maar niet zelf gevangen. En dus was de dag al weer helemaal geslaagd.Omdat er toen geruime tijd geen actie meer kwam, besloten we terug te keren naar ons startpunt. Dit bleek een goede beslissing, want hier vingen we nog een paar snoekbaarzen. De tijd had echter niet stil gestaan en daarom gingen we terug. De helling was weer beschikbaar, maar het aanvaren was een beetje lastig, vanwege de stroom. Zodoende kon het gebeuren dat Yvo twee natte voeten opliep. We zullen maar zeggen dat zijn laarzen tekort waren!


Toen alles weer op het droge stond en Yvo zijn sokken had uitgewrongen, hebben we de foto's van deze dag nog even de revue laten passeren en waren maar wat blij met 16 vissen op de teller.

Wij kijken terug op een hele fijne dag, waarbij we nauwelijks een spat regen te verduren kregen en de temperaturen best aangenaam waren.

Tot ziens Yvo.