Pages

zondag 5 oktober 2014

4 oktober 2014 Het weer is schitterend. De visserij erg taai.Omdat een latere afspraak ruimte moest maken voor een extra vakantie, gaan we vandaag het water op. Moeder en dochter reizen door naar Amsterdam om een "rondwandeling" op de fiets te maken.
Wanneer de familie arriveert, ligt de Tomasco al in het water. Onder toeziend oog van moeder en dochter, varen de mannen uit. Een "prachtige" dag tegemoet. Althans wat het weer betreft.
We zitten op een mooi stuk rivier, waar de stroming nihil is. Nu is dat doorgaans geen enkel probleem, maar vandaag blijkt gewoon een hele taaie dag te zijn.

Eerst vissen we een mooi talud verticaal af. Omdat hier geen teken van leven volgt, proberen we het nog even op een punt waar altijd een beetje stroming aanwezig is, maar hier zijn we eveneens gauw klaar.

Dan slepen we een stuk en vangen een mooie stevige baars. Geen kapitale vis, maar wel een indrukwekkende gave vis.

Dit geeft hoop. Dus zetten we deze techniek voort. Een heel eind verder wordt de ondiep lopende plug gegrepen. Jan-Philipp hanteert de hengel en moet flink aan de bak. De vis, waarschijnlijk een grote snoek, blijft diep en wil af en toe onder de boot door. Dan is het debacle daar: de vis schiet helaas los.

Daarna wordt het een moeizaam verhaal. We slepen veel dieper en gaan werpen. op een mooie put slepen we eerst en werpen daarna de oever helemaal uit. ook ondernemen we pogingen om roofblei aan de schubben te komen. Het mag allemaal niet baten.

Op de terugweg het zelfde verhaal. Ongeacht de toegepaste techniek en / of locatie, ze hebben er vandaag geen zin in. Op het laatst komt er dan toch nog een flinke baars omhoog.

Daarna probeer ik nog een nieuwe stek en zie veel signalen op de bodem. We proberen het nog een keer verticaal. ik zit voorin de boot bij Philipp om hem ook deze visserij eigen te maken. Het zou daarbij helpen als er gevangen wordt. Maar zoals gezegd, het was een hele taaie dag, met een pijnlijke misser.

De dames hebben een topdag gehad in Amsterdam, horen we wanneer ze de mannen weer komen halen. Ondertussen is elders al een restaurant gespot waar ze als gezin de dag af gaan sluiten, alvorens de thuisreis te aanvaarden.