Pages

donderdag 9 oktober 2014

8 oktober 2014 Collega uitje met Frank

Zo af en toe werken we samen met het gidsen, maar ook daarnaast vinden we het leuk elkaar te ontmoeten. Deze keer is Frank (Visgids Biesbosch) bij mij te gast en bezoeken we een voor hem onbekend water. Als ik met de Tomasco arriveer staat hij al te wachten. De routebeschrijving was blijkbaar helemaal duidelijk. Samen hebben we de boot snel klaar en kan deze te water. Ik duw de boot af en Frank hanteert het touw................ Tja, dan zie je de haak losschieten en drijft de boot, helemaal alleen, van je af. Shit!

Gelukkig staat er een licht windje in onze richting, maar neemt de geringe stroom de boot wel mee. Ondertussen heeft Frank het touw verlengd met spanbanden en lukt het hiermee de boot te bereiken, waarna deze behoedzaam naar de over wordt gemanoeuvreerd. Goedemorgen, wat een begin zeg!

Het weer is (nog) mooi. Droog, weinig wind en een voorzichtig zonnetje. Lang zal het zo helaas niet blijven, terwijl de "Buienradar" iets geheel anders had beloofd!

Mijn kleding is daar op afgestemd, droog en warm moet het zijn. Gelukkig ligt er dan nog wel iets in de boot om die onophoudelijke natte stroom van me af te laten glijden. Hoe het er dan uit ziet? Dat is niet van belang, als het maar droog is.
We hoeven niet eens zo gek lang te wachten op de eerste vissen. De snoek is aardig los vandaag. Niet groot, maar wel veel. Overigens maken twee vissen van 85 cm het aanzien van deze dag indrukwekkender.
Op enig moment heb ik weer een snoekje gehaakt en haalt Frank alle andere lijnen binnen. Wanneer hij mijn tweede hengel ter hand neemt, slaat deze eveneens dubbel en kan hij deze boosdoener gaan drillen.
Terwijl Frank ook nog druk is met andere zaken, zie ik kans de twee vissen in één keer te scheppen. Zo die zijn binnen.
Wanneer er al 10 snoeken binnen zijn, meldt zich de eerste baars. Het zullen er uiteindelijk 5 worden en daarbij ook van een mooi formaat.

Nadat we geruime tijd in de regen hebben gezeten, zoeken we beschutting onder een brug om hete soep te nuttigen. Daarvan knappen we aardig op en dat doet het weer ondertussen ook. Zodoende kunnen we een flink deel van de dag weer een beetje drogen en ons concentreren op het vissen.
 Een flinke aanbeet resulteert in een stevige dril. Af en toe komt er een grote kop boven water en volgt het hele lijf. Flinke sprongen helpen de vis niet om zich van de plug te verlossen, zodat het net er op enig moment onder kan worden geschoven.  De haak is dan al uit de bek, zodat ik die eerst uit het net haal, om daarna de vis even te meten en te laten poseren.
 Daar is die dan, een stevige vis van 85 cm, die ons vissershart weer sneller heeft doen slaan.
Er volgt nog een tweede double hook-up. De combinatie van een baars en een snoekje geeft maar weer aan dat we een mooie dag hebben. We genieten met volle teugen.
Wanneer we al weer in de buurt van de trailerhelling komen, mag ik nog een keer stevig drillen. De vis blijft lang diep, maar geeft zich uiteindelijk gewonnen. Ook nu vertelt de meetlint dat er 85 cm Esox Lucius op de foto mag.
Ten slotte komt er ook nog een flinke baars in de boot. Daarna zijn we druk met opruimen, zodat we op de oever snel klaar kunnen zijn en alles zo vanuit de boot in de auto kunnen plaatsen.

Gelukkig gaat het traileren nu wel goed en komen we niet voor nieuwe verrassingen te staan.
We lijken terug op een hele gezellige en succesvolle dag. We hebben 18 vissen gevangen; 13 snoeken en 5 baarzen. Dit geeft toch wel een extra dimensie aan dit gezellige collega uitje.