Pages

dinsdag 16 juni 2015

13 juni 2015 Was geen echte geluksdag, maar evenmin een slechte dag.


Eduard kwam weer naar zijn favoriete stek. Een stuk water waarvan we weten dat het doorgaans niet geweldig productief is, maar dat veel mogelijkheden biedt en landschappelijk aantrekkelijk is.
Het werd een onstuimige dag. De ochtend werden we getrakteerd op langdurige regen en in de middag trok de wind flink aan.

Achteraf bleek de ochtend nog het meest productief. Eduard had zijn favoriete forelshad ingezet en deze leverde een schitterende snoek op. helaas moesten we later constateren dat een snoek de staart er af had gebeten en enkel een paar diepe krassen in het achterlijf had achter gelaten.

We vingen nog twee kleinere snoeken, maar van geringer formaat.

Het werd een dag van veel kilometers maken en af en toe afwisselen met verticalen. Dit leverde echter niets op.

De weersomstandigheden maakten het werpend vissen lastig. De wind die steeds meer in kracht toenam, maakte dat de boot voortdurend moest woorden gecorrigeerd en dan is werpen niet de beste combinatie.Wel kwamen er nog een paar mooie baarzen aan boord.
Zelfs twee 40+ baarzen en daar zijn we altijd extra blij mee. Het blijven indrukwekkende en mooie vissen.

Ook hebben we enkele vissen verloren. Dat was vooral teleurstellend in de middag. De aanbeten kwamen steeds moeizamer en als je dan een mooie vis haakt, die weer verloren gaat, is dat natuurlijk spijtig.

Aan het einde van de dag stond de teller op 7 vissen. Wel waren we weer helemaal droog en opgewarmd door de zon. En dan is het opruimen en huiswaarts rijden al een stuk makkelijker. Zodoende kunnen we weer een geslaagde visdag aan onze rij toevoegen.  Wanneer iemand inmiddels bijna 30 keer is geweest, kun je gerust van een rij spreken toch!