Pages

dinsdag 16 juni 2015

14 juni 2015 André en Sergej komen op herhaling, met sigaar!

Samen genieten van een dagje vissen, het straalt er van af toch!

Vorig jaar kwamen André en Sergej voor het eerst en nu kwamen ze op herhaling. Blijkbaar was het hen goed bevallen en wilden ze nog een keer. Bij het afscheid lieten ze weten dat ze zich weer zouden melden. Mooi te horen en te zien dat men graag terug komt.

Het begin, een kleine snoek.
Ze boften ook wel moet ik zeggen. De wind was gaan liggen en het was rustig en aangenaam weer.
De boot lag al in het water toen de mannen arriveerden en dus konden we snel aan de slag. De eerste vis was al snel een feit. Een kleine snoek trok de soepele kanthengel krom en was even de pineut.

Al snel kwam er ook een stevige baars binnenboord.
Daarna losten we een grote vis die ons niet in de gelegenheid stelde om te zien waarom het ging.

Hoewel we daarna geruime tijd op het midden van de rivier hebben gevist, op het diepe zeg maar, bleek dat de meeste actieve vis zich toch in de oeverzone bevond.

Na een spectaculaire dril is het genieten van de vis en dan snel terug.
We beleefden een mooie ochtend en daarbij kwamen vier verschillende soorten en mooie formaten aan boord. Een flinke snoek maakte het nog even spannend door een andere lijn mee te nemen in zijn vluchtpogingen onder en rondom de boot.

De snoekbaars die volgde maakte de mannen nog enthousiaster. En de vreugde en het plezier staalt dan ook van de gezichten af. Een mooie herinnering lijkt me zo.


Wat een kanjer weer.
Maar ook baarzen van formaat en flinke windes waren hun deel. In totaal kwamen er tien vissen in de boot. Ondertussen was het een uur of 13.00 geworden en vonden ze het wel genoeg. De mannen gebruiken zo'n uitstapje graag om nog wat andere dingen te doen als ze hier eenmaal zijn. Zoals verhuurbedrijven van jachten of hotels om een keer te verblijven.

Spannende 50+ winde voor André, terwijl Sergej een snoek drilde.
Ze zijn er ook wel achter dat het niet rendabel is een dure visboot aan te schaffen en slechts enkele keren per jaar te gebruiken. Dan is een gis wel zo handig. Niets boot achter de auto, stalling, onderhoud etc.. Bovendien hengels en aas bij de hand en vissen maar.

Heel even de sigaar.