Pages

donderdag 18 juni 2015

17 juni 2015 De trip die uit de lucht kwam vallen.Een handdoek wil wel eens helpen om de angst voor het vasthouden te overwinnen.

Ineens een mailtje van Toon. Omdat er morgen de gelegenheid was om samen met Jeroen visles te nemen, vroeg hij of er een mogelijkheid was. Hoewel de invulling iets anders werd dan oorspronkelijk de bedoeling was, stonden de mannen om 7.00 uur bij de helling. De Tomasco lag al op hen te wachten.De tweede winde is een feit, een derde loste voortijdig.
Het ging erom dat zij leerden van het vissen om tijdens de vakanties succesvoller te zijn. Daarom werd het een ochtend van vissen met de boot, doorspekt met theorie over het vissen met de dobber en de verbanden tussen het vissen op roofvis vanuit de boot en vanaf de oever.Samen plezier beleven aan zo'n schitterende vis.
Het slepend vissen werd daarom gecombineerd met het werpend vissen. Gelukkig deden zich voldoende mogelijkheden voor om het landen, onthaken en vasthouden van zowel baars, snoek als winde te oefenen. Het verschil tussen vastzitten aan een vis de bodem zal nog iets vaker geoefend moeten worden.


Kijk maar en voel maar!
In totaal kwamen er 7 vissen in de boot in een ochtend. Dit betekende ook dat er perioden van stilte waren. Maar Jeroen sloeg zich daar goed doorheen en dan was er altijd wel weer iets te zien, te vragen of te onderzoeken. Zoals bijvoorbeeld de dozen met shads en groot kunstaas.


De enige herinnering aan de kapitale baars, die Toon ontkwam toen hij de vis uit het net pakte.