Pages

vrijdag 19 juni 2015

18 juni 2015 Jan-Philipp stelt een mooi kwartet samen.Hij kan het niet laten en wil absoluut nog een keer komen vissen, alvorens met zijn gezin op vakantie te gaan. Overigens staat daar de striped bass op het programma. Maar desondanks blijft het Nederlandse water blijkbaar onweerstaanbaar.


Mijn start is erg slecht. Zodra ik weet hoe laat JP bij de helling verwacht te kunnen zijn, maak ik een ruime planning, zodat ik ruim voor hem daar kan zijn. Echter, het pakt geheel anders uit. Ik heb gekozen voor de meest directe weg, de snelweg. Maar vandaag dus even niet! Door een ernstig ongeval ben ik veel en veel langer onderweg. JP neemt een sluiproute, nadat ik de file bij hem heb gemeld en arriveert ruimschoots voor mij. Balen dus!!
Maar hier valt niets aan te doen en dus gaan we snel aan de slag met hetgeen waarvoor we gekomen zijn. En al gauw zitten we op het water en vangen onze eerste vis een snoek. Niet veel later meldt een grote baars zich. Dan wordt het een paas rustig en besluit ik dieper te gaan vissen. Eerst levert dit een kleine snoekbaars op. Dan wordt de hengel krom getrokken door een onbekende tegenstander. het blijkt om de eerste meerval voor JP te gaan.

De handschoen komt goed van pas en JP leert hoe zo'n vis vast te houden.

Vervolgens gaan we een poosje verticaal vissen. Echter zonder resultaat.

We varen een heel stuk terug en gaan opnieuw slepen.Om een lang verhaal kort te maken. We komen in een paar uur tijd uit op 8 vissen, verdeeld over vier soorten. Twee baarzen, twee snoeken, drie snoekbaarzen en een meerval. We hebben het geweldig naar onze zin gehad en de afspraken voor na de vakantie staan al weer.We nemen dus fijne herinneringen mee in onze vakanties.