Pages

maandag 28 september 2015

26 september 2015 Roel heeft de smaak te pakken.


Roel heeft het helemaal naar zijn zin in de Tomasco en stapt dit jaar voor de 5e dag in. Hij heeft inmiddels ook al voorkeur ontwikkelt voor een bepaald water. Vandaar dat we, nadat we eerst nog even een kop koffie hebben genoten, samen met de Tomasco richting helling rijden.

De stroming is gering, maar helemaal stil staat het gelukkig niet. Ik neem telkens de buitenbocht van de rivier en sleep in het begin zelf het één en ander aan groot rubber mee in de hoop een snoek te verleiden.

Dit lukt helaas niet, maar wel lukt het Roel een paar baarzen te verleiden.
We slepen heel wat kilometers af en ervaren hoe de Hengelsportfederatie haar controlerende werkzaamheden uit voert. Een goede zaak, zodat niet ieder maar kan doen waar hij zin in heeft.
Het is wel zoeken geblazen naar de bijtgrage vissen, maar zoals ik altijd maar weer zeg: de aanhouder wint. En zo ontdekken we een doorlaat naar een grotere plas, waar een school baarzen huist. We slepen er meerdere keren langs en weten zo drie grote baarzen te verschalken.

Later weten we elders nog een paar aanbeten uit te lokken, waarbij een grotere vis helaas weet te lossen. Dergelijke stekken proberen we nog een paar keer, maar onze inspanning wordt helaas niet beloond.

Dit wordt anders als Roel te kennen geeft dat er is een vis is gelost vanwege het kleine formaat van de ingezette plug. Ik rijk een grotere aan en we proberen de omgevallen boom opnieuw. Nu komt er een leuke roofblei te voorschijn en bij een volgende komt er weer een in de boot.
Op de terugweg proberen de stekken die succesvol waren, nog een keer. Het lijkt er echter op dat de vissen steeds luier worden. Gelukkig wordt mijn plug ook nog door een roofblei gegrepen. Bijzonder toch, dat alleen baarzen en roofbleien actief lijken deze dag. Er is gelukkig heel veel te genieten zoals de omgeving en het weer.Gelukkig krijgen we de drie soorten toch nog vol deze dag. Een snoek weet onze boot tenslotte ook nog te vinden.

Zo staan er 15 vissen op de teller en hebben we goede hoop op meer. Het weer is super en het is heerlijk op het water. En hoewel ik nog besluit een kansrijk stuk af te vissen, blijven de aanbeten uit. Blijkbaar is het mooi geweest en wij zetten er een punt achter. Wel met alvast een nieuwe afspraak in het vooruitzicht.