Pages

woensdag 14 oktober 2015

10 oktober 2015 Op ontdekkingsreis met René en Bender.

Bender met zijn eerste serieuze baars ooit. Nota bene op een Rapala Super Shad.
Eerst lukte het maar niet om elkaar te bereiken. Ik kreeg een vraag van René via de mail en wilde "antwoorden". Mijn antwoorden kwamen echter nooit aan. Zelf niet nadat alles nog eens extra was gecheckt na een telefonisch contact. Uiteindelijk was het dan gelukt en kreeg ik tevens de wens voorgelegd om op een grote rivier te gaan vissen. Dit water is volgens een kennis een heel goed water.


Helaas zijn ook goede wateren wel eens minder goed en zo ook vandaag. om kort te gaan, we hebben er geen aanbeet gehad. gelukkig zat er in het aangrenzende water meer leven. We moesten echter genoegen met twee vissen. gelukkig wel bijzondere vissen. Niet voor iedereen natuurlijk, maar wel voor mijn gasten. En dat is waar het toch om gaat!

We trailerden bij een jachthaven, waar de hekken hermetisch gesloten zijn. Een veilig gevoel als je binnen bent, maar lastig om binnen te komen. De nieuwe lier, die ik van een collega heb gekregen, deed zijn werk uitstekend en zo konden we snel het water op. Om op de grote rivier te komen moesten we door een sluis. Hiervoor moesten we wachten op de sluiswachter.

Gelukkig bevinden we ons al op een heel mooi stuk water, midden in de natuur. We slepen rustig een paar stukken kunstaas met ons mee. Na enige tijd heeft Bender succes. De Rapala Super Shad heeft een rover verleid. Het blijkt om een stevige baars te gaan. De verhouding vis en plug blijft ons verbazen, hoewel we dit van de baarzen wel kennen. In ieder geval heeft Bender zijn eerste echte rover binnen.


B
Een two toner voor René.

Ondertussen is de sluiswachter gearriveerd en kunnen we geschut worden. Eenmaal op het grote water, zocht ik plekken die met bepaalde technieken, doorgaans wel vis opleveren. Zo sleepten we lange strekken af, op verschillende dieptes. Het leverde geen vis op. Wel ging er een plug verloren. Maar goed we hadden veel mogelijkheden en daarom besloot ik een flink stuk door te varen om gericht op roofblei te gaan vissen. 

Helaas gaven die vandaag niet thuis, zowel werpend als slepend, bleef het helemaal stil. Een worp, waarbij de lijn door de wind in het basalt terecht kwam, leverde de nodige problemen op. Toch wist René de long cast minnow te redden. Gelukkig maar van zo'n "good old" stukje dierbaar kunstaas.

Dan gaan we verticaal vissen. Interessante taluds en stukken langs havens en kades. Niets! Wanneer de tijd verstrijkt en verschillende locaties en verschillende technieken niets opleveren, besluiten we terug te gaan naar de andere kant van de sluis.

Daar slepen we weer de nodige meters af. En uiteindelijk gaat de hengel van René dan krom. Een snoekje is de pineut. Gelukkig is het geen gewonde snoek, maar een zogenaamde "two toner".
Wat we hierna ook proberen, het blijft bij deze vissen. 

Op heel klein kunstaas zien we op zicht hoe baarzen volgen, maar niet bijten. Tja, zo kan het dus ook. Maar desalniettemin hebben we een mooie dag gehad. Heerlijk gevist om het maar zo te zeggen. In een wisselende maar schitterende omgeving, in goed gezelschap.