Pages

donderdag 1 oktober 2015

29 september 2015 Plussen en Minnen!

Schitterend weer en een barometer die 1035 bar aangeeft, wat kan dit worden? In ieder geval heeft Eduard zich weer goed van zijn taak gekweten.

Klinkt raar als je dit zo opschrijft toch... ik weet het zo gauw niet anders te formuleren, dus laat ik het even zo. Komt tijd komt raad, zo heb ik geleerd in al die jaren en zo gaat het met het vissen immers ook.

Aan mij was het weer om de vissen te zoeken.Na het traileren maken we alles in orde om te slepen. Eerst de put over richting rivier. Langs het kantje komen we rustig op stoom en zien al snel een baars langs komen. De eerste plus is binnen. We zijn blij met dit resultaat en menen dat er meer te halen moet zijn langs deze kanten.

De elektromotor gaat te water en we gaan de oevers uitwerpen. Daar liggen vast mooie snoeken op ons te wachten! Nou, mooi niet dus. Wat ons wel lukt is onze eerste minnen te scoren. Twee stuks kunstaas vliegen op enig moment zonder begeleiding door het luchtruim om neer te storten in water waar ze niet meer te redden zijn. OK, dit kan gebeuren......................

We besluiten het werpen te staken en weer verder te slepen. Daarvoor moet de buitenboordmotor worden gestart en jawel hoor ............. dat doet hij niet! Hoe is dit nu mogelijk? Hij start altijd en is uitermate betrouwbaar, die Honda. Ineens valt mijn oog op iets aparts, nog zonder direct te beseffen wat het is, maar dan daagt het: het klipje onder de dodemansknop is losgeschoten. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is mij een raadsel. Nu start de motor weer als vanouds. Minpunt weer opgelost.

We gaan dus weer slepen. Eduard heeft gelukkig nog een forel in de aanbieding, die de plaats van het verdronken exemplaar kan innemen. Naast de shad lopen er nog twee pluggen mee.

Ik stuur een kantje aan om uit te vinden of zich daar onder de bosjes een snoek verscholen heeft. En jawel hoor de nieuwe hengel van Eduard (Godfather 3 80 -120 gr.) vertoont een schitterende curve die onmiskenbaar een snoek verraadt. Ik haal de overige hengels binnen en stuur de boot zodanig dat de dril geen probleem hoeft te geven. Enige runs later is het zover, het net kan eronder en onze bonusvis (achteraf gebleken natuurlijk) is binnen. Een prachtig exemplaar met een schitterende camouflage.
De nieuwe hengel van Eduard heeft zich bewezen.Bij de rivier aangekomen moeten we constateren dat we geen tikje meer hebben gehad. Ook op de rivier maken de pluggen en de shad geen schijn van kans. Daarom gaan we over op het verticaal vissen. Ik zet een groene shad in, die ik eens van Eduard heb gekregen. En dan ineens komt er vanaf 7 meter diepte respons. Een snoekbaars wist deze shad te waarderen. Mooi pluspuntje toch!Even later raakt de shad muurvast en ondanks de pogingen om deze te redden, trek ik aan het kortste eind. De volgende min is genoteerd! Een heel eind verder komt er verticaal nog een kleine baars omhoog. Even later weer gevolgd door het volgende minpunt. Terwijl ik met de hand de verticaallijn verleng, breekt deze in mijn hand af!

Nu wordt het echt buffelen om nog vis aan de schubben te komen. We werpen nog een mooie oever uit, waar eerder werd gescoord. Nu dus niet of het moet de pruik in mijn lijn zijn. Resultaat: een flink stuk van de lijn gaat verloren. Soms heb je van die dagen................... Als ik de elektromotor in wil zetten reageert de stuurfunctie wel maar het inschakelen van de propeller niet. Wat nu weer? Ik haal de stroom er even af en sluit de motor weer aan. Probleem verholpen!

Uiteindelijk weten we slepend toch nog een paar mooie baarzen te strikken. Het verticalen op een andere kansrijke stek levert niets meer op en op de terugweg zetten we er nog een min bij. Eerst haakt Eduard een mooie vis die los schiet. Even later krijg ik een klap op mijn hengel die resulteert in een los bungelende lijn, zonder onderlijn en zonder plug. Deze min kon er nog wel bij.


Al met al een enerverende dag. We hebben genoten van het mooie weer en de problemen hebben we verholpen. Er is het e.e.a. verloren gegaan en dit verlies moeten we nemen.

De eerste tijd wordt er nu even niet gevist. Er staan activiteiten op coachingsgebied in de agenda en hiermee is er altijd een mooie mix aan activiteiten die me blij maken en het leven de moeite waard.