Pages

maandag 26 oktober 2015

25 oktober 2015 Een groot feest: Een dag met Erwin en Yort op herhaling.

Papa Erwin is minstens zo blij als zoon Yort.
De eerste keer dat we elkaar troffen op het water, vingen we slechts twee vissen! De mannen hadden nu echter geen zin in zwemmen, zoals in juli en dus moest er iets veranderen aan de vangsten. Wat moet je er dan van denken na zo'n dag als gisteren met welgeteld die ene vis?

In ieder geval zaten we op een ander water en speelde de stroming geen rol. Hoewel ik ruimschoots op tijd bij de helling aan kwam rijden, stonden de mannen al te wachten! Ze hadden de nodige spullen meegebracht en vooral proviand. Moeders had ze heel aardig voorzien! Mijn appeltaart daarbij opgeteld, zorgde voor rijkelijk veel lekkere dingen, waarvan we heerlijk hebben genoten. Zelfs nuddles maakten deel uit van het voedingspakket. Een lekker warm tussendoortje zeg maar.


Na een paar meter was het al raak op de Legend.
De start was redelijk moeizaam, maar daar maakte ik me eigenlijk geen zorgen over. De ervaring hier heeft me geleerd dat de vis wat later op gang komt. En zo kon het gebeuren dat het geruime tijd duurde eer de eerste vis binnen kwam. In totaal kwamen er uiteindelijk 8 vissen in de boot, maar minstens zoveel aanbeten konden we niet verzilveren.

Schitterende herfstkleuren alom
We hebben ontzettend genoten. De omgeving was prachtig, met schitterende herfstkleuren. Maar vooral het weer werkte optimaal mee. Het leek wel zomer en de dikke kleren konden uit. Toch was het geen zwemweer, in die zin dat de watertemperatuur nog geen 12 graden C bedroeg. Dus geen zwemfoto's deze keer.

Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.
We hebben vooral gesleept en met geheel verschillende stukken kunstaas. Het kleine kunstaas, waar doorgaans goed op wordt gevangen, bleek iets minder in trek. En dus werd ik uitgedaagd om telkens andere stukken kunstaas aan te reiken. De Legend en de grote Bullfrog werden onder meer ingezet en leverden beiden vis op. Althans aan de Legend, want de flinke snoek die de Bullfrog onder de brug greep, ging helaas verloren.

Echt heel blij met deze vis! / (slash ) superblij!


Hoewel Yort alles goed deed, wist de vis zich op het allerlaatst, middels het felle schudden van de kop, van de haak te ontdoen. Dit tot grote teleurstelling van onze jonge visser. En was het hier maar bij gebleven, maar zeker drie keer ging het zo en het waren niet de eerste de beste vissen die gehaakt waren.

Behalve snoeken vingen we ook baarzen, niet groot maar evenzeer welkom.


Yes in de kieuwgreep / (slash) got you
Ondertussen zagen we ijsvogels en andere opvallende vogels. Mooie huizen, met alles erop en er aan. Je moet dan ook wel eens relativeren en zo kwam het dat Yort ons op / (slashes) trakteerde. De ene opmerking na de andere passeerde met / (slash). Het werd een komisch gebeuren en we hebben heel veel gelachen.

Toch stond deze dag helemaal in het teken van het vissen. Er kwamen dus hele mooie vissen uit en met een grote variatie aan kunstaas gevangen.

Wie ook alweer voorop?

Toen we het water verlieten was de stemming dan ook opperbest en na het versturen van de foto's liet moeder weten dat de mannen de smaak te pakken hadden en ik ze maar tot de vaste klanten moest gaan rekenen. Maar dan wel in skikleding denk ik, gelet op de kalender die ons laat zien dat 2015 al weer bijna tot november is gevorderd. Waar blijft de tijd?