Pages

dinsdag 3 november 2015

31 oktober 2015 Is een schitterende dag met hele mooie vissen.Jan Philipp met 47 cm baars!! Wat een beauty.
.
Zo'n mooie dag pakken we met plezier mee. Ondanks het feit dat we weten dat de luchtdruk en het stil staande water niet in ons voordeel werken. Vandaar dat ons verste punt van deze visdag zich op stromend water bevindt. Er staat een harde wind, die de gevoelstemperatuur op deze zomers ogende dag, aan een winterse dag doet denken. 

Gelukkig zijn de mannen goed gekleed en kunnen wel tegen een stootje. We tuffen de rivier op.
De pluggen lopen rond de 4 meter diep, omdat mij in de achterliggende dagen is gebleken dat de meeste vis zich daar bevindt. We moeten lang wachten voordat de eerste vis zich meldt. Een baars van rond de dertig cm helpt ons van de nul af. En omdat je in deze tijd de kansen moet benutten, vaar ik terug en volg dezelfde lijn nog een keer. Nu is JP aan de beurt en hoe!


Er volgt een hele stevige dril en ik houd het rubberen schepnet gereed. Want zo'n beauty van een baars willen we echt wel in de boot! We nemen dus geen enkel risico en verkeren weldra in jubelstemming. Maar 47 cm het liefst. Niet dat er geen grotere in de boot zijn geweest, maar we zijn gewoon onder de indruk van een schitterende en imposante vis.

Onze volgende pogingen ter plaatse blijven vruchteloos. En dus kachelen we verder. Ondertussen fotografeert JP er lustig op los en ook dit brandweermannetje wordt door de camera gevangen

We pikken nog een baars op, alvorens we het stromende water bereiken. Daarvoor passeren we nog een gestrand vrachtschip. De forse belading was teveel voor de geringe waterstand en dus heeft Rijkswaterstaat weer wat te doen.


Op het stromende water aangekomen, varen we een heel stuk stroomafwaarts. Dan keer ik de boot en slepen we kleine pluggen langs het talud. Al hoewel: het steeds maar dalende waterpeil maakt het af en toe wel lastig. Toch raakt Mark al snel vast en wanneer ik achterom kijk om te zien op welke plek dit het geval is, zie ik een kanjer van een winde in de oppervlakte tekeer gaan. Maar helaas, deze vis gaat verloren.Zoals eerder aangegeven, probeer ik zo'n stek nog een keer en warempel deze keer blijft de vis wel hangen. ik laat de boot afdrijven op de stroom terwijl de vis op zijn plek blijft. Dan gaat het net eronder en hebben we een winde van 54 cm in de boot.


Mark is wat blij met zo'n joekel van een winde, 54 cm
Mark is, net als bij de kapitale baars diep onder de indruk. En hij mag zich later nog een keer vergapen aan zo'n mooie vis. Een baars van 42 cm komt tot slot binnen.

Hierna is het namelijk helemaal gedaan. We proberen het op verschillende manieren, zoals verticalen, maar constateren dat het geen zin meer heeft. de visdag is voorbij. Althans wanneer je uit gaat van vangen.
De wind is ondertussen gaan liggen en als we bij de helling aankomen, is alles in de boot al opgeruimd. Na de indrukwekkende klus van de Subaru, om de boot zeer stijl omhoog te sjorren, is het allemaal snel in orde en volgt het afscheid. De mannen hebben genoten en waarderen de indrukwekkende vissen bijzonder. Op kwaliteit en niet op kwantiteit zullen we maar zeggen.