Pages

dinsdag 29 maart 2016

24 maart 2016 Eduard wil het toch nog een keer proberen.

Omdat het weer nog steeds verraderlijk kan zijn en daaraan gekoppeld de gesteldheid op de wegen, kiest Eduard voor een B&B. Geen zorgen over slechte condities op de wegen en uitgerust het water op. Zodoende staan we uitgerust bij de helling. Klaar om de 50 pk's te ervaren. Lekker relaxed, nu er geen lange reis hoefde te worden gemaakt.

Op het water wil Eduard direct naar zijn favoriete stek. Daar wil hij direct gaan werpen. Ik heb er weinig vertrouwen in vanwege de lage watertemperatuur en ook daarboven is het nog steeds fris. Toch hangt hij zijn vertrouwde poppertje in de speld en gaat aan de slag. Ik stuur de Minn Kota om hem alle ruimte te geven de stek goed aan te werpen.

Reeds bij de eerste worpen geeft hij te kennen dat er vis aanwezig is. En warempel, na een paar worpen staat hij een vis te drillen. Niet de vis waarop we hadden gehoopt, maar wel eentje die het duidelijk op de popper had voorzien. Een grote brasem is de dader. Wij onthaken deze in het water en schatten de vis op bijna zestig cm.

Even later volgt er nog een! Dit is wel het laatste dat ik had verwacht zeg. Ook deze wordt in het water onthaakt. Dan bemerk ik een harde plons, die mijn inziens met een snoek te maken heeft. Ik adviseer een bepaalde lijn af te werpen en ja hoor, een kromme hengel en een strakke lijn. Deze vis vecht echt anders dan de voorgaande en doet een snoek in de boot belanden.


Nou dit is allemaal wel erg kras hoor. Maar daarmee houdt het feest voorlopig op. We zoeken andere stekken en verticalen, slepen en werpen. We zoeken meerdere stekken af en doen ons best die goede lijn vast te houden. Aan m'n hoela, niets wil lukken. Zo blijven we geruime tijd bezig.We besluiten ten slotte om onze start te hervatten. Op dezelfde stek komen er nog twee brasems te voor schijn. Ik had liever andere vis gezien, maar deel in de vreugde van Eduard. Wat wil je als nog nooit een brasem hebt gevangen en dan ineens 4 van die echte deurmatten.

Zo hebben we toch een geslaagde dag en keren bieden tevreden huiswaarts.