Pages

maandag 27 juni 2016

17 juni 2016 De herinneringen aan Zweden kunnen worden opgehaald, te midden van mooie Nederlandse vissen.

Forse en gave snoekbaars, vanuit het stromende zanderige water.
Reeds voor onze reis naar Zweden hadden we deze dag al gepland. Als het dan zover is, realiseer je je weer hoe de tijd vliegt. Reden om deze dag dus ook weer heel bewust mee te maken. En dat lukte erg goed, temeer daar de vissen meewerkten. En hoewel de Nederlandse omgeving wat ons betreft niet op kan tegen de overweldigende Zweedse natuur, hadden we op deze doordeweekse dag veel ruimte en rust om het gevoel nog even terug te halen.

Bijna 70 cm.
Omdat er ook tijd aan het thuisfront moest worden besteed, bleef onze ontmoeting beperkt tot het water. We hebben een hele intensieve dag mogen ervaren en dat maakte het helemaal de moeite waard. We hoefden niet lang te wachten op de eerste vis en deze leverde direct een heerlijke dril op. En hiermee was de toon gezet voor een dag die regelmatig mooie vissen opleverde.


Mooie vissen blijven het.
We bleven op dezelfde stek nog enige tijd hangen en vingen nog een forse snoekbaars. Uiteindelijk hadden we deze dag 16 vissen in de boot. Waarvan de eersten wel de grootste waren. Nadat we de eerste stek voldoende aan de tand hadden gevoeld, zochten we verder. En telkens kwamen er vissen boven water. Dat niet iedere aanbeet een vis opleverde deerde ons niet. We visten heerlijk en hadden regelmatig contact. Af en toe losten we ook nog een vis en zodoende beleefden we een hele goede en mooie dag.


Het leven onderwater is wreed.
Het was overigens een dag waarbij we het niet droog hielden. regelmatig kregen we een douche en soms konden we weer even genieten van de zon. Het kon de vissen echter niet deren en dus hadden wij er vrede mee.

Ook kom je altijd weer opmerkelijke zaken tegen, zoals bijgaande foto laat zien. Deze snoekbaars had dus zo maar ten prooi kunnen vallen aan een flinke snoek.Wat komen jullie hier doen?
De natuur is ook in voorjaarssferen en toont veel nieuw leven en mooie plaatjes.Honger!
Jonge zwaluwen zaten in de bosjes en reageerden ogenblikkelijk zodra er ouders in de buurt verschenen; "honger"!


Op alle mogelijke plekken konden we vangen.
Zo zwierven wij een beetje over het water en zochten naar aanwijzingen als stroomnaden. Deze bevonden zich bij dit hoge water ook op stekken die anders geen stek genoemd kunnen worden.

Het was zodoende verrassend en prettig om te slagen in de vangsten die we boekten.We vingen zowel grote als kleine vissen, een mooie afwisseling. En gelukkig kwam die ene baars ook nog langs.

Voor dat we het wisten was de dag al weer voorbij. Zweden was nog veelvuldig langs gekomen en we voelden ons extra rijk dat beide mogelijkheden binnen ons bereik lagen: het platte Nederlandse land en Scandinaviƫ.Net geen veertig, maar evengoed een schitterend exemplaar.