Pages

dinsdag 28 juni 2016

20 juni 2016 Een superdag bij Yvo in de boot.

Niet voor niets zo ver gereden.
Eindelijk is het weer zover. Al hoewel? De weersvooruitzichten zijn erg slecht. We kunnen goed tegen wat regen, maar wat er nu aan zit te komen ..... Achteraf blijkt dat men in het zuidwesten van het land ontzettend veel schade heeft geleden en de rest van het land krijgt er ook flink van langs.
Wij zaten gelukkig in een andere hoek en kozen tijdig eieren voor ons geld, toen de dreiging ons te groot werd.

Moeder zwaan met twee jongen, met een verschillende achtergrond.
Bij de helling troffen we een zwanenfamilie aan. Langzaam maakten ze plaats voor de boot, zodat we achter de geschubde rovers aan konden.

Direct al forse snoekbaarzen kunnen vangen.
We vaarden direct naar de rivier en moesten daar in sterke stroming onze slag zien te slaan. En hoewel de stroom ons echt uitdaagde, slaagden we er snel in enkele forse snoekbaarzen aan de haak te slaan.

Mooi gelijk op vangen dus.
We visten de stroomnaden af en zo kon het gebeuren dat Yvo achter elkaar een aantal vissen ving, dichter onder de kant. En even later was ik dan weer aan de beurt en vingen we mooi gelijk op.Ook mooie stevige baarzen.
Ook wierpen we interessante stekken aan, maar dat leverde niets op. Dus gingen we weer op zoek naar de kuilen en bultjes, waarachter de vissen kunnen schuilen bij zo'n harde stroming. En het succes kwam weer terug. Behalve snoekbaarzen vingen we ook mooie stevige baarzen.Een paar schitterende vissen op rij.
Omdat de mogelijkheden niet erg uitgebreid waren, wisselden zo nu en dan van stek. De kennis die Yvo van dit water heeft is wel dermate dat de mogelijkheden optimaal benut kunnen worden en zo presenteerde hij me een paar keiharde aanbeten en schitterende vissen op rij.We visten zelf veel met lichtblauw gekleurde Komodo's en deze werden gretig genomen.
Regelmatig was de shad compleet in de bek verdwenen. Heerlijk hoor als de vissen zo gretig zijn.

Dit kwam dus ook terug in de keiharde aanbeten. Geen voorzichtige aanbeten, nee er vol bovenop, zodat je ze voelde in je hele arm. Er komen vast ook weer andere tijden, maar nu kunnen we volop genieten.


Het blijven schitterende vissen.

In totaal kamen er ongeveer 17 vissen binnen. Voornamelijk forse snoekbaarzen, maar dus ook enkele baarzen. Nauwlettend volgden we de veranderingen in de lucht en checkten de buienradar. Zodoende besloten we vroeg in de middag dat het mooi was geweest. Dit resulteerde erin dat Yvo juist op tijd de boot nog droog op kon bergen. Ondertussen was ik onderweg naar huis en genoot met volle tuigen van onze visdag en de resultaten.