Pages

vrijdag 1 juli 2016

22 juni 2016 Reisafstanden, maar vooral Bau-arbeiten spelen ons parten.

Toch niet voor niets gekomen.
Graag had ik Eduard deze dag op een ander water ontvangen. Helaas zag Eduard daartoe geen kans, want door alle wegwerkzaamheden zou de reistijd te lang worden. En zodoende ontmoetten we elkaar op een plek met minder goede vooruitzichten. En helaas werden we hierin bevestigd. Het zou mooi zijn geweest, wanneer we er verschrikkelijk naast zaten. Er was absoluut geen sprake van self-fulfilling prophecy, want we hebben zeker alles in het werk gesteld om vis aan de schubben te komen.

Bekende collega's op die mooie plas water.
Zoals gezegd, ik had geen goede verwachtingen bij deze locatie. Maar soms zijn er andere overwegingen die zwaarder wegen. En zo kwam het dat we eerst onze kansen beproefden met het uitwerpen van de oevers van een mooie plas. We waren niet de enigen. Achteraf hoorden we dat zij ons lot ten aanzien van de vangsten deelden.


De kreeft staat blijkbaar ook op het menu van de fuut.
Toen het ons niet lukte om een rover te verleiden tot  een aanbeet, gingen we over op slepen. Het duurde geruime tijd eer we de eerste vis konden landen. Een snoekje kwam onze "pijn"verzachten.

Daarna was het weer erg lang rustig. Een fuut liet ons zien dat ook kreeft op zijn menu staat. Op zich ook een leuke constatering.Genoeg zwaluwen te zien, maar nauwelijks een vis te vangen.
Maar wij wilden vanzelfsprekend liever iets anders constateren. Deze wens ging nog één keer in vervulling toen ik verticalend een snoekbaarsje kon vangen. En daarmee was eigenlijk alles gezegd. Het lukte maar niet om meer beweging onder de oppervlakte uit te lokken.

In ieder geval heb ik naar aanleiding van dit resultaat de bestemming van de volgende dag op het laatste moment omgegooid.