Pages

zaterdag 2 juli 2016

23 juni 2016 De klus die Roel een dag met zijn zoon gaat doen, blijkt een hele dag vissen te zijn!

Één van de vele mooie verjaardagscadeaus die Roel mocht uitpakken.
Reeds weken van te voren werd het complot gesmeed. Toen Roel enkele weken eerder te gast was en afscheid nam, zei hij nog dat hij binnenkort jarig was en nog niet wist wanneer hij terug kwam. Ik wel!

Patrick beet de spits af met een grote snoekbaars.
Toen het bijna zover was zocht ik een locatie om elkaar te treffen. De dag van te voren bestudeerde ik de waterstanden en het weer nog een keer en gooide de boel om. Achteraf en juiste keuze, toen bleek dat we 25 vissen in de boot kregen. Drie soorten en mooie formaten ook nog en er was één visser aan boord die ze alle drie ving: de jarige natuurlijk!

Ik zal het gezicht nooit vergeten. Toen Patrick zijn auto naast de boot parkeerde, zat Roel daar met een gezicht vol ongeloof en verbazing! Hij zou toch een klus met zijn zoon gaan doen in de buurt van Tiel. Even voor aankomst had hij  nog gezegd dat ze verkeerd reden. Dan ziet hij een auto met boot staan en zegt nog: "kijk daar gaat ook iemand vissen". Ja hijzelf natuurlijk, maar dat drong maar langzaam door.  Het complot had dus helemaal gewerkt. De vlaai die ik had meegebracht zou niet onbenut blijven.

Iets wat alle vaders en zoons af en toe zouden moeten doen, samen op stap.
De rivier stroomde hard en we zouden daarom veel verticaal gaan vissen. Gelukkig waren er niet veel boten op het water, zodat we alle geijkte stekken rustig konden uitvissen. Reeds bij de eerste bewees Patrick zijn feeling voor het vissen. Een forse snoekbaars moest het even ontgelden.Forse snoek voor de jarige.

Op alle stekken kwamen we vis aan de schubben, ongelofelijk gewoon. En het bleef niet bij snoekbaarzen alleen, want de jarige wist vast te slaan op een forse snoek, die een formidabele strijd leverde. Toch werd zij de jarige gegund.


Ook nog twee baarzen.
Natuurlijk waren niet alle vissen zo groot, maar ze waren eigenlijk allemaal aan de maat. Behalve die ene snoek en 22 snoekbaarzen, vingen we ook nog twee baarzen. Daarvoor kozen we een zijweg zonder stroming, zodat we ook enige tijd ontspannen konden slepen. Zo kreeg deze dag alles wat het hart van Roel begeert.


Delen in de feestvreugde.
Het was heerlijk om deze dag samen met Roel en Patrick te ervaren en mee te mogen delen in de feestvreugde, want zelf mocht ik ook een aantal mooie vissen vangen.Blij en voldaan sloten we de dag af in de wetenschap dat deze dag niet gauw vergeten zou worden. De foto's blijven de herinneringen oproepen, zeker nu ze de huiskamer bij Roel opsieren.
Wordt vervolgd.