Pages

zaterdag 9 juli 2016

25 juni 2016 Leverde een schitterend verjaardagscadeau voor Bas en zijn vriend Roland

Bas met een fraaie verticale snoekbaars, helemaal zelf gevangen!

Reeds maanden van te voren had ik contact met de partner van Bas, die hem een visdag cadeau wilde doen. Kort van te voren kreeg ik rechtstreeks contact met Bas en kon hem vragen naar zijn ervaring als visser en mijn bestemming er op af stemmen. We kwamen zodoende, ondanks het hoge water, toch terecht in het stromende water. De mannen hadden er zin in en stapten 10 vissen later, met veel voldoening weer in de auto.

De eerste vis voor Bas.
Het werd een schitterende dag, waarbij we afwisselend verticaal en slepend visten. Ook pikten we nog een oever mee die we werpend afvisten. Het verticalen ging de mannen verrassend goed af, terwijl ze weinig tot geen ervaring hadden. Het duurde dan ook niet lang voordat Bas zijn hengel krom sloeg op een leuke snoekbaars.

Niet allemaal even groot, maar wel raak.Het is natuurlijk altijd weer afwachten in hoeverre  je de gasten ten dienste kunt staan met raad en daad. Niet ieder heeft het verticaal vissen nu eenmaal zo snel in de vingers. Maar deze dag ging het boven verwachting. Hoewel het Bas zijn verjaardagscadeau was, profiteerde Roland 100% mee. ook hij wist al snel zijn eerste vis te vangen.


Ook stevige baarzen kwamen binnen.
We moesten wel zoeken, maar de stroomnaden tekenden zich duidelijk af en leiden ons naar de juiste stekken. En niet alleen snoekbaarzen waren ons deel. Er kwamen ook drie stevige baarzen binnen. Daarbij werden er ook vissen slepend gevangen.


Het weer was gelukkig ook zodanig dat er veel kleding uit kon. Een zo brachten we vele aangename uren door op het water en zoals gezegd lukte het ons een tiental vissen te vangen. Een mooi verjaardagscadeau zo oordeelden de mannen.