Pages

zaterdag 9 juli 2016

26 juni 2016 Toon komt alleen langs en leert verticaal te vissen.

Toon was reeds vaker geweest, samen met Jeroen. Nu zou hij met een collega komen, die echter op het laatste moment afhaakte. Met z'n tweeën hebben we het evengoed gezellig gehad en haalden we 8 vissen in de boot. Vijf snoekbaarzen en drie baarzen  kwamen er binnen. We hebben niet veel foto's gemaakt. Toon geeft daar niet zo om en dan gaan de vissen doorgaans terug zonder te worden vereeuwigd.

We visten dus zowel verticaal als slepend. het slepen was Toon bekend, maar het verticalen niet. De baarzen kwamen vrijwel allemaal slepend binnen. helaas lieten we ook nog vissen liggen, omdat de aanbeet niet als zodanig werd geregistreerd. Dit kan altijd gebeuren, zeker als je het niet dagelijks doet. Maar dit mocht de pret niet drukken.

De snoekbaarzen waren vooral verticaal te vangen. Met name nabij en achter de stroomnaden. Wel stonden ze al weer dieper als een week daarvoor. Het water was ondertussen iets helderder geworden en blijkbaar van invloed.

gelukkig wist Toon ook vissen verticaal te vangen. Dit is voor het eerst geen vanzelfsprekendheid. Zelf heb ik er ook best lange tijd over gedaan om te komen waar ik nu ben. Nu gaat het zonder te kijken, puur op gevoel en reagerend op iedere beweging die de lijn doorgeeft. Maar zoals gezegd: Toon ving zijn eerste verticale vissenWe hadden een gezellige dag met goede gesprekken en veel afwisseling wat de omgeving en visserij betreft. De volgende keer zal Jeroen waarschijnlijk wel weer van de partij zijn, want hij had dolgraag meegewild.