Pages

zondag 10 juli 2016

29 juni 2016 We kennen de consequentie inmiddels, maar de keuze is praktisch.

Lekker bezig met de korte stokjes, vanuit onze comfortabele drijvende stek.
Eduard weet van geen opgeven en wil dit jaar het aantal vissen van vorig jaar overstijgen. Tot nu toe is het een moeizaam verhaal. Het water dat onze voorkeur geniet is nog steeds moeilijk te bevissen en dus gaan we andermaal naar de stek waarbij we geen hoge verwachtingen hebben.

Ook nu blijkt dat we genoegen moeten nemen met weinig vis. We haken slepend een kleine baars. Het gezegde over degene die het kleine niet eert ........... maakt dat wij deze kleine rakker dus eren.


Veel nesten van futen, vlak bij elkaar.
We zien graag meer actie en gelet op het aantal nesten van futen, zou je meer vis verwachten. Want de kleinere prooien voor de futen, zijn toch ook de prooi van de grotere rovers. Ze geven echter geen thuis en dus gaan we verder. We zoeken systematisch van alles af en maken een praatje met een paar hele bekende collega's. Achteraf hebben we ons dus en passant even gefotografeerd.Eindelijk weer een vis!
Op de rivier gaan we verticalen en lossen een paar vissen. Ten slotte komt er een kleine snoekbaars aan boord. Toch blijft het te rustig en dus gaan we iets anders proberen. We zoeken van alles af en wisselen qua techniek. Een tweede baars meldt zich. Nu nog een snoek. Daarvoor hebben we echter meer geduld nodig.

Later vernemen we dat onze collega's minder vissen hebben gevangen dan wij, maar dat de formaten indrukwekkend zijn.

We vergelijken en en zien dat we in feite hetzelfde hebben gedaan, alleen op een ander traject. En dat kan het verschil maken. Er wordt immers wel gezegd dat 80% van de vis in 20% van het water verblijft.

Deze mag er toch zijn ...............
Na nog geruime tijd met onze shads de bodem af te tasten en te slepen, keren we terug naar de helling. Toch maken we ondertussen veel meters en warempel Eduard haakt nog een flinke snoek. We hebben onze drie soorten te pakken en weten ten sloote nog een baars te strikken.
Nieuwe buien in aantocht.
Na een natte start, is het weer aanzienlijk opgeklaard. Met de nieuwe bewolking in aantocht, besluiten we dat het mooi is geweest. We hadden andermaal een fijne visdag, hoewel de teller harder mag lopen.


Witte fuut nota bene.
Vlak bij de helling zien we nog een witte fuut, wel bijzonder hoor!