Pages

zondag 10 juli 2016

3 juli 2016 JP wil nog een poging wagen, vlak voor zijn vakantie.

Zwaar hangend in de drill.
We hebben het e.e.a. aan slecht weer te verwachten, maar wagen het erop. Het begin verloopt nog aardig goed. En we vissen nauwkeurig de structuren onder water af. De stroom is al minder, maar nog steeds indrukwekkend. Toch beukt er bij JP een flinke snoek op de shad en weet hij weer hoe mooi verticaal vissen kan zijn.

Het is helemaal voor elkaar.
Altijd even enthousiast is JP aan het vissen. Op het water komt hij tot rust. Dat wil zeggen dat hij dan alles van zich af kan laten glijden. Als het dan lukt om mooie vissen te vangen is het helemaal voor elkaar.Een glimlach zeker waard.
In beginsel vissen we verticaal. We weten behalve de snoek, twee snoekbaarzen te vangen. Ondertussen laat het weer zich in alle grilligheid zien en kunnen we ieder moment ferme donderslagen verwachten.
Ondertussen vangen we nog een baars, maar begeven ons alvast richting brugpijler. De wind trekt aan en we moeten nu echt gaan schuilen.


Afwachten tot het weer is opgeklaard.
We hebben moeite om de peiler goed aan te varen en hebben bovendien niets om ons aan vast te pakken. Het gevolg is een botsing van de propeller van de Minn Kota met de pijler. De propeller breekt af en later kom ik er achter dat ook de as verbogen is.

We gaan op de rand van de pijler zitten en houden de boot met de voeten en aan een touw vast. Het onweer is in alle hevigheid los gebarsten. Ondertussen nuttigen we het een en ander en gieten warm drinken naar binnen.

Het is echt afwachten tot de weer is opgeklaard. En als het zover is, gaan we verder.Een koppel Indische ganzen.
We slepen een flink stuk water af en werpen af en toe, maar het blijft erg rustig. Wel zien we een grote groep Indische ganzen, waarvan ik dacht dat ze er niet meer waren. Een mooie variatie op alle grauwe -, nijl - en brandganzen.

Mooie baarzen.
Het is best moeilijk om nog vis aan de schubben te komen, maar uiteindelijk komen er nog drie baarzen in de boot. Daar zitten mooie exemplaren bij.

Zo varen we langzaam terug richting trailerhelling. Een ijsvogel houdt ons in de gaten en laat ons zeker niet te dicht bijkomen. Gelukkig kan de telelens deze schitterende creatie nog iets dichter bij halen.
Met de telelens dichterbij gehaald
Zo varen we verder en kunnen terug zien op een geslaagde dag. De laatste visdag voor de vakantie, die we beiden nog wilden benutten.

We zien nog tureluurs (Rotschenkel) en worden geconfronteerd met een prachtig stuk varende nostalgie.

En zo weten we dat deze dag in alle opzichten is geslaagd. De Minn Kota is ondertussen helemaal hersteld.


Mooi stukje nostalgie.