Pages

donderdag 18 augustus 2016

17 augustus 2016 Een prettige kennismaking met veel nieuwe ervaringen

Drie van dit slag windes zorgden voor veel opwinding en vreugde
Georg en Mark hebben kortgeleden met me afgesproken. Ik heb desondanks de tijd genomen een geschikte locatie te kiezen. Enkele rivieren staan inmiddels volkomen stil en bieden weinig kansen en dus kies ik voor een stuk waar ik alle kanten op kan. Dit blijkt achteraf het verschil te hebben uitgemaakt tussen succes of geen succes.

Mark nam de eerste snoekbaars voor zijn rekening.
Het stilstaande water leek wel verlaten. Zowel op de heen als terugreis, verroerde zich geen vin. Maar op het stromende water was het andere koek. We vingen eerst drie snoekbaarzen. Niet groot maar wel volwaardige vissen. Ze leverden mooie aanbeten en dito drills op.
De baars van 49 cm van mark.

Bij het werpen naar de kant. om het plugje vervolgens binnen te vissen haakte Mark zijn grootste baars ooit. Deze bleek 49 cm te meten. Voor Mark de grootste die hij ooit had gezien. Het presenteren voor de foto bleek geen makkie, vanwege de opwinding. Daarom heb ik die taak op me genomen, zodat de herinnering aan de baars van Mark bewaard blijft.
Hoe doe je dat nu, zo'n winden vasthouden?
Hoewel we enige tijd rust kregen, konden we ons na enige tijd verheugen op een drietal formidabele windes. Dit was een compleet nieuwe ervaring voor Georg en Mark. Ze genoten er met volle teugen van.

Het verticalen dat we elders nog even probeerden, leverde niets op de dus sleepten we terug naar de helling.
Gezelligheid aan elkaar.
Al met al werd het een geweldige dag. De mannen lieten beiden weten terug te willen komen. Dat is waar je het als gids voor doet. Gasten in aanraking brengen met hun dromen en gezelligheid aan elkaar,