Pages

dinsdag 16 augustus 2016

15 augustus 2016 De vissen gaan met het mooie weer op vakantie.

Volop spanning bij de dril van de roofblei die van diep kwam.
Tijdens de vakantie lukte het niet en daarom hadden we kort daarna een afspraak gemaakt . Samen met Art kwam Roel weer dolenthousiast naar de afgesproken plaats. Ze stonden al te wachten toen ik aan kwam rijden. Na een hartelijke ontmoeting ging de Tomasco te water en gingen we aan de slag. Alle technieken stonden op het programma.


In de vroege ochtend sleepten we eerst enkele oevers af.
Gelukkig kwam daar een mooie baars bij kijken, hoewel we direct merkten dat het geen makkie zou worden. Gelukkig maakte het mooie weer veel goed, zodat we niet hoefden te vernikkelen.

Na kilometers te hebben afgelegd, wat met de Tomasco geen straf is, kwam er eindelijk een snoekbaarsje kijken bij Art. Even later kregen we goede hoop toen Art een baars wist te vangen. Helaas bleken het een paar solistische acties. We gingen over op verticalen en bevisten kansrijke stekken. Deze bleken echter onbewoond, althans wat de uitblijvende acties uitwezen.

Ooit was ik karakteristiek, nu achteloos terzijde geschoven.
Wat ook opviel was de gedaanteverwisseling die het landschap ter plaatse had ondergaan. Grote stukken land waren veranderd in waterpartijen en degelijke oevers in smalle scheidslijnen tussen de rivier en het weggegraven land. In die waterpartijen de trieste restanten van hetgeen ooit karakteristiek was voor deze rivier. Nu trieste restanten van ooit trotse en robuuste bomen. Uit hun leven gerukt en achteloos achtergelaten in de kunstmatig aangelegde natuurlijke overs en wat iets meer zij.

Daarna gingen we langs schitterende oevers werpen. Roel verleidde een baars die echter alleen volgde. Een snoekje greep zijn plugje onvoldoende om te blijven hangen. Toen verdere acties uitbleven, gingen we over op diep slepen. Dit leverde op enig moment wel resultaat op. De deep taildancer van Roel wist een roofblei over de streep te trekken. Een stevige dril werd gevolgd door vreugde in de boot over de vangst.
Omdat dit kunstje goed uitpakte zetten we nog even door. En warempel Art haakte een snoek en wist ook die te landen. Zo hadden we er ineens twee mooie vissen bij. Maar het zette niet door en na nog de nodige kilometers ondiep te hebben gesleept moesten we genoegen nemen met nog een mooie baars.


Al met al een lange en taaie dag, die we tevreden afsloten. Het weer was zomers, de temperatuur aangenaam en de stemming goed. Zo goed dat Roel binnenkort al weer instapt.