Pages

dinsdag 16 augustus 2016

14 augustus 2016 Een vrije dag .................

Gewoon schitterende forse vissen, vrijwel allemaal 50+.
Greetje gaat niet zo vaak mee, maar vandaag moest het er van komen. Dat wil zeggen de Honda 50 pk, waarover ik zo enthousiast ben, eens zelf ervaren. En we hebben genoten van die middag samen op het water. Niet alleen van het varen maar ook van de vissen. Vooral de windes waren helemaal los. Van de 13 vissen die in de boot kwamen waren er 5 windes. Verder 5 baarzen, een snoek(je), een snoekbaars en een roofblei. Helaas zijn niet alle vissen mooi genoeg op de gevoelige plaat gekomen om hier gepresenteerd te worden. Je kunt nu eenmaal niet alles hebben immers.

Overal kieviten om ons heen.
Zoals doorgaans als Greetje meegaat, zoeken we een bestemming waar ze niet eerder is geweest. Zo heeft ze ook enig idee waar ik verblijf als ik hier of daar heen ga. Nu moesten we eerst een flink stuk rijden, maar dan heb je (achteraf) ook wat.

Wat ik helaas was vergeten om een luxe tuinstoel voor de dame mee te nemen. Zodoende werd het wat improviseren om de juiste zit te vinden. gelukkig was er voldoende ruimte om ook enige tijd gestrekt van de zon te genieten.De foto's goed gelukt.
Toch werd dat genieten voortdurend onderbroken. Telkens als de dame het boek weer ter hand had genomen, kon ze het boek weer weg leggen om de camera te hanteren. Dat is bijzonder goed gelukt, zoals wel uit bijgaande foto's blijkt.

Het was echt een top middag. Die keiharde aanbeten van zowel de windes als de roofblei waren weer helemaal super. Ook is het weer verrassend dat je in je eentje in één middag zoveel vissen kunt vingen, terwijl er dagen met drie personen zijn, dat je minder vis vangt.

Een baars van formaat (44 cm).
Het kleine snoekje en de roofblei werden niet vereeuwigd, maar een paar baarzen van formaat kregen die eer wel.