Pages

zaterdag 27 augustus 2016

20 augustus 2016 Met Luus gaan we het stromende water op, want daar hopen we actieve vis te vinden.

Wat een krachtpatsers toch! Beiden wel te verstaan.
Vlak van te voren geven we onze geplande data een definitieve bestemming. Met de Tom van Luus achter de auto, wisten we ons van verzekerd van 60 pk Suzuki power. Op de geremde trailer trekken we de nieuwe combinatie naar een fijne helling, zodat ze haar kunsten kan gaan tonen. En dat lukte bijzonder goed. Op zo''n hete dag 16 vissen in de boot te krijgen, daarvoor hadden we niet duren tekenen.

Precies volgens afspraak verschijnt Luus bij me voor de deur en niet veel later ben ik als bijrijder onderweg naar een gebied waar ik nog niet zo vaak ben geweest. Dat is altijd leuk natuurlijk, nieuwe dingen ontdekken. We rijden lekker relaxed naar de bestemming. En volgens de gebruikelijke routines liggen we niet veel later op het water.

Een verticaal gevangen snoekbaars.
Eerst varen we rustig om vervolgens een heel stuk stroomafwaarts te gaan. Het slepen dat we op de terugweg hebben gepland zullen we afwisselen met her en der verticaal vissen. We beginnen verticaal en al snel komen de eerste vissen binnen. Daarbij zelfs een double hookup, maar ook een keiharde aanbeet die uit liep op een domper, of wel een losser.Wanneer we enkele vissen hebben gevangen en de aanbeten uitblijven, gaan we slepend aan de gang.
Bij mij melden zich al snel twee grote windes, vissen waar ik maar geen genoeg van krijg. Echte krachtpatsers.

Maar Luus blijft niet achter en weet er eveneens een paar te verschalken.
Toch valt er veel meer te beleven, hoewel we wel wat geduld moeten betrachten, zeker mijn lossers in ogenschouw genomen. Want verticaal krijg ik op een andere stek nog een keer een formidabele aanbeet die ik niet kan verzilveren.60 pk Suzuki is geen klein motortje meer.
De vaart zit er in ieder geval goed in. Naarmate het later wordt en de zon niet langer recht in het water schijnt, beginnen de snoekbaarzen ook deel te nemen aan de strijd. Achteraf zie ik dat we inmiddels nalaten van alle vissen foto's te maken en zelfs zodanig dat ik niet eens alle soorten op de foto heb.
Uiteindelijk hebben we iets van één snoekje, 4 windes, zes snoekbaarzen en 5 baarzen in de boot gehad.

Het was heerlijk deze stek goed te hebben leren kennen. Zeker de moeite waard er nog een keer heen te gaan. Toen we, te laat natuurlijk, thuis kwamen kon Luus echter zo aanschuiven om een hapje mee te eten. En zo werd de dag helemaal compleet.