Pages

zondag 28 augustus 2016

23 augustus 2016 Alternatieven voor wateren die geen perspectief bieden.

Zo, die telt tenminste!
De afspraken staan doorgaans enige tijd van tevoren, zonder een goed beeld van het weer. Nu enkele favoriete wateren door de zomerse invloeden, minder interessant zijn, zoeken we alternatieven. En zodoende komen we uit bij een water uit dat Eduard nog niet kent.

Een favoriete baarsplug deed wat er verwacht werd: vangen
Zowel aan zijn als aan mijn gemiddelde vangsten dit jaar moet worden gewerkt. Zijn reizen naar Nederland leveren dit jaar aanzienlijk minder vis op dan voorgaande jaren en ik probeer mijn gemiddelde per dag met de Tomasco zo hoog mogelijk te houden. Nu ligt dat op 9 stuks per dag. We eindigden deze dag met 10, zodat we beiden tevreden konden zijn.

Een forse snoekbaars was ons deel.
We hebben deze hele dag op stromend water gezeten en Eduard liet me weten dat toch niet zo'n succes te vinden. Zijn voorkeur gaat duidelijk naar rustiger water uit. Dat is goed te weten. Op snel stromend water moet jij nu eenmaal constant alert zijn en kun je minder goed hengels aan de steunen overlaten. De hengel op de hand is eigenlijk de grootst mogelijke garantie dat je het kunstaas optimaal aan kunt bieden, zonder het te verankeren met de bodem.Wie het kleine niet eert .............
We vingen zowel verticaal als slepend. We vingen 's morgens behoorlijk goed, maar de aanbeten namen af naarmate de dag vorderde. Helaas losten we een grote vis in de dril wegens een defecte onderlijn. Dat was echt balen, temeer daar we de vis niet eens te zien kregen.

We vingen een baars die een half verteerde vis uitbraakte. Zodoende kregen we een goede indruk van het aas dat de baarzen momenteel prevaleren.  Het blijven toch schitterende en indrukwekkende rovers, die keiharde aanbeten en stevige drills opleveren. Tenminste als het forse exemplaren zijn.

Nog een snoekbaars van behoorlijk formaat.
Na een lange dag op het water waren we behoorlijk uitgeput. Maar we waren ook v, op de katers van missers en lossers na dan. Zoals gezegd; deze locatie had ons veel gebracht, maar ook gekost. En daar kun je doorgaans weer goed op slapen.