Pages

zondag 28 augustus 2016

24 augustus 2016 Vanuit België kom je natuurlijk niet voor niets.

Vele soorten en bijzondere momenten, zoals de plug die hier langs kwam zwaaien!! Toevalstreffer!
Jos en zijn zoon Siemen zijn onderweg naar de afgesproken plaats wanneer ze een auto met boot passeren. Achter op de auto staat dat het om FishingGuideJohan gaat. Ze besluiten me te volgen, zodat ze niet hoeven zoeken. En zo staan we samen mooi op tijd bij de helling.

Snoeken van dit formaat bleken het meest actief.
De waterstand daalt de laatste dagen zienderogen, evenals de steeds maar stijgende temperatuur. Twee factoren die de verwachtingen geen goed doen. Maar de mannen willen graag op de roofvis en verwachten hier veel te kunnen leren. temeer daar het bootvissen op roofvis een betrekkelijk nieuwe ding is. Wanneer we bij de finish ongeveer 12 vissen hebben kunnen noteren, zijn we best tevreden.
Een mooi slag baarzen.
We starten op het vrijwel stil staande water en kwamen links en rechts een vis tegen. Ze bleken dieper te staan dan op de stroming. Iets grotere pluggen die 3 à 4 meter diep liepen werden geattaqueerd door snoeken van zo'n 60 cm. We vingen er een paar, maar losten ook. Erg overtuigend waren de aanbeten dus niet. De kleinere pluggen werden meer door de baarzen gegrepen.

Wat we ook oefende was het vissen en werpen met een reel. Omdat Siemen de vinger goed op de spoel hield, kregen we gelukkig geen pruiken en was snel duidelijk hoe met een reel te vissen.
Verkoeling was hard nodig.
Op het stromende water was het geheel anders vissen. Gelukkig kwamen hier ook mooie vissen af. Mooie baarzen vooral en ook enkele snoekbaarzen. Omdat de zon ons voortdurend onder vuur nam, was enige verkoeling wel wenselijk. Hieraan werd dan ook gehoor gegeven.Het viel niet mee de koperen ploert weerstand te bieden.
Hoewel de verkoeling werd geboden, bleek het toch moeilijk om na een lange reis, die koperen ploert te weerstaan. Siemen had er duidelijk moeite mee om de ogen open te houden. Iets dat op zich niet erg is natuurlijk. Maar op het stromende water kun je moeilijk met de hengel in de steun vissen. Dus moest hij toch even doorbijten.Deze "snoek"kwam er wel uit.
Gelukkig hielden de beten vrijwel de hele dag aan. Zo ook op de terugreis, toen een plug boven een diep gat werd gegrepen. Jos zette de dril in en stond reeds geruime tijd te drillen, toen de vis loste. Het blijft natuurlijk gissen, want we hebben de vis niet te zien gekregen, omdat ze diep bleef. Zuur dus!Maar het kon nog gekker, zo liet Siemen ons zien. Hij sloeg ergens op vast en was overtuigd van grote vis. Ik zag echter geen klappen op de hengeltop en miste iets, waardoor ik Siemen enkele keren vroeg of hij het schudden van de kop kon voelen. Hij was er van overtuigd dat dit het geval was. Ik trok de conclusie dat het dan een meerval zou kunnen zijn. De dril bleef spannend en werd bij de boot nog spannender. Telkens leek de vis weer naar beneden te duiken. Met veel inspanning tilde Siemen de vis omhoog en telkens weer leek het erop dat vis weer dook. Tot ...... op enig moment het schepnet aan de kant kon. Siemen had een grote paal gehaakt .................... Wat een desillusie  en tevens avontuur!

Gekkigheid hoort er ook bij, Surprise voor thuis!
Dit was ook de laatste gebeurtenis van formaat op deze rijkelijk gevulde dag. Moe maar voldaan vertrokken de mannen huiswaarts. Twee uren rijden voor de boeg.

Een paar dagen later ontvang ik bijgaand bericht en foto's.

Hij Johan,
Vanavond hebben we een meerval van 115cm gevangen. Al trollend met de salmo hornet 6 zo'n 10 a 15 meter achter de boot. Snelheid 4km/u.
Ik stuur je een paar foto's via mijn Iphone. Bedankt nog eens voor de vele nuttige tips!

Siemen en Jos


Schitterend toch!