Pages

dinsdag 30 augustus 2016

26 augustus 2016 De planning loopt helemaal uit de hand.

Ondanks dat we weer te water moesten voor verkoeling, kwamen er wel 16 vissen uit!
Marcel en Cas waren er vorig jaar ook en wilden op herhaling. Maar dan wel graag met meer vis, ondanks de tropische temperaturen. Het was 's morgens direct al erg warm, toen ik vlak voor de helling staande werd gehouden door een wegwerker. De (smalle) weg werd opnieuw geasfalteerd en ik kon de helling niet bereiken! Oeps.

Er werd ook nog gezwommen.
De mannen waren al onderweg en bleken de nacht op een nabije camping te hebben doorgebracht. Snel keken we welke alternatieven voorhanden waren en kozen voor een plek 25 km verderop. Zij waren dan direct een stuk onderweg naar huis en we zouden stromend water benutten. Een stuk rivier waar ze dolgraag heen wilden. Gelukkig konden we met enige vertraging de boot te water laten. Er stonden al twee trailers, maar toen we aan het einde van de weg terugkeerden was het zeker vertienvoudigd.


Flinke winde voor Marcel die ook een kleinere ving.
Toen we een poosje op het water zaten bleek dat wel het drinken was meegekomen, maar dat het eten nog in hun auto lag. Omdat ik direct naar het verst weggelegen punt was gevaren, was even terugvaren geen optie. Daarvoor is dan een simpele oplossing: het delen van wat er wel is en dat lukte weer prima. Alle stroopwafels gingen op, het brood ook en de muëslirepen bijna.

Een verticale snoekbaars voor Marcel
We zijn gestart met verticaal te vissen en Marcel boekte zijn eerste verticale snoekbaars. Cas kreeg er een paar keer een vis op, maar kon helaas niet haken. Daarna zijn we gaan slepen en dit ging niet direct van een leien dakje Er was wat geduld nodig, maar geleidelijk kwam er steeds meer vis in de boot. En hoewel we her en der nog een verticale poging hebben gewaagd, bleef dit vruchteloos.
Mooie grote baarzen.
De vissen die onderweg oppikten waren divers qua soort en ook wat formaat betreft. Baarzen van 15 tot ongeveer 45 cm om maar wat te noemen. Een winde van 45, maar ook één van dit over de 50 cm. En de snoekbaarzen waren eveneens van verschillend formaat. Ik heb er uiteindelijk 14 geteld, alhoewel Cas een baars van 15 slechts voor een halve wilde tellen! 5 snoekbaarzen, 7 baarzen en 2 windes.
Ze wilden alleen bij hem zijn.
Op het laatst was het eigenlijk alleen Marcel die ving. Zat hij aan de diepe kant dan ving hij en wisselde hij met Cas dan ving hij aan de binnenkant. Ze wilden nota bene alleen bij hem zijn.!
Ook mooie vis voor Cas.
Dat neemt niet weg dat Cas ook mooie vissen ving en zijn vader hier ook blij mee was, want tenslotte moet het voor beiden toch leuk blijven. En was het vorig jaar zo dat er 4 bissen in de boot kwamen, alle gevangen door Cas, nu ving hij er ook een stuk of vier en zijn vader de rest van de 14.


Een beauty voor Cas. Gefeliciteerd man!
Als uitsmijter nog een fraaie baars, die Cas binnen hengelde.