Pages

zondag 4 september 2016

2 september 2016 Mooie vangsten, veel soorten en mooie maten.

Deze mag er toch wel zijn!
Deze dag ga ik met Reinier het water op. We kunnen weer terugblikken op onze avonturen in Zweden. We herinneren ons dat we te weinig benzine hadden om de trip tijdens de laatste dag door te komen en gingen naar een kerk om te vragen of men ons daar kon helpen. En inderdaad onze lieve heer bood uitkomst. Die houden we er bijvoorbeeld in.

Hoewel we deze dag ook hoopten op verticale activiteit, bleek dat dit niet de weg naar succes zou worden. Onze pogingen liepen alle op niets uit.

Al snel aandacht voor dieplopende pluggen.
Direct in het begin bleek dat de dieplopende pluggen wel op aandacht mochten rekenen. De eerste snoekbaarzen en een baars waren al snel een feit.

Op stekken waar we roofblei vernamen verbleven we enige tijd om ze te verleiden tot een aanbeet op onze aasjes. Deze vielen echter niet in de smaak.


De enige snoek die we haakten moest eerst nog flink groeien om de naam Esox Lucius eer aan te doen. Daarom was het waarschijnlijk ook dat dit visje voortijdig afhaakte. Prima hoor.

De vissen "groeiden".
Gaandeweg kwamen er steeds mooiere vissen in de boot. Forse windes en ook de baarzen en snoekbaarzen "groeiden".

De aanbeten waren weer fenomenaal en boden ons veel plezier. De dril en landing op snel stromend water en veel verkeer vereisten wel alle aandacht en manoeuvres om alles in goede banen te leiden.

Geen verliezen deze dag.
We kwamen slechts één keer zodanig vast te zitten dat de plug verloren ging, maar hadden verder geen verliezen ten gevolge van ondeugdelijk materiaal. Hoe het dan toch kan dat het de vorige dag zo mis ging?


Een verrassing op de rivier, de roofblei.
Ook kwam er nog een roofblei binnen. ik wierp mijn ondiep lopende plugje achter me in het water en sloot de spoel van de molen. De plug dook nog maar net naar beneden of het was al raak. Dit was onmiskenbaar de aanbeet van een roofblei. Zo die zat ook maar in het mandje. Heerlijk hoor die verrassingen op de rivier.


De grootste snoekbaars van de dag.
Op het laatst stond de teller op 12 stuks en daagde ik Reinier uit om in 10 minuten twee vissen er bij te vangen en dan te stoppen. Hoezo twee erbij? Omdat ik 13 maar een raar getal vind dus!  Om een lang verhaal kort te maken; Reinier ving even later de grootste snoekbaars van de dag.
Een kapitale baars van 47 cm.
We sleepten nog even door en toen haakte mijn ondiep lopende plugje nog een flinke vis. Het bleek om de grootste baars te gaan: 47 cm.

We besloten na het terugzetten om echt te stoppen. Het was een hele mooie dag geworden. Hoewel we er qua tijd geen marathon van hadden gemaakt, was het succes er niet minder om.

Met vijf baarzen en vijf snoekbaarzen waren we al tevreden, maar daar kwamen nog drie windes en een roofblei bij.