Pages

zaterdag 3 september 2016

1 september 2016 Een dag van veel geklungel ten gevolge van lijnbreuk en pech, maar de successen waren er ook..

Yes, twee schitterende windes voor Mark
Andere afspraken konden helaas geen doorgang vinden maar deze dag lukte het dat Jan-Philipp en Mark samen kwamen. We startten niet al te vroeg. Ik wacht het vertreksein uit Duitsland af en weet dan hoe laat ik bij de helling moet zijn. Toen de mannen aan kwamen rijden stond de boot al gereed. Even nog de spullen inladen en dan kunnen we.

Ik heb goede hoop op een deel van ons aanvangstraject. Wat een woord hè. Ik kom erop omdat we het eerste stuk vrijwel stilstaand water bevissen en dan over gaan op stromend water. Een paar dagen geleden bleek het stuk voor het stromende water ineens veel actieve snoek te bevatten op een meter of vier diep.

Voordat we echter zover zijn, krijg ik een keiharde aanbeet in het scgroefwater, wanneer ik een scherpe bocht maak met de boot. Ik geef mijn hengel af en zie dat deze nog een keer wordt doorgegeven. Oei!! Gelukkig zit de vis er nog op en laat zich nog steeds niet zien. De andere lijnen zijn inmiddels allemaal binnen en ik draai me om om het schepnet te pakken. Dan verneem ik dat de vis gelost is ............. Tjonge dat is balen zeg. En juist hier waar het toch al zo lastig is. Enfin, niets aan te doen.

We varen een stuk snel door en starten weer, waar ik hoop op snoek. It's an other day .......... en dus doen ze niets. Dan maar verder en daar gaan we dan.

Deze bleef wel hangen.
Werpen op de roofblei. En we zijn nog maar net mee bezig of ik hoor een klap en een kreet, want de eerste ......... was gehaakt.
Gelukkig blijft de volgende wel hangen.
Helaas leidt de derde aanbeet niet tot een vangst. Razendsnel zijn die roofbleien en dat maakt het haken ook wel eens lastig.

Wanneer we een heel zijn doorgevaren en tegen de stroom onze plugjes het werk laten doen, krijg ik een klap op mijn hengel. Een vernietigende klap wel te verstaan. Met stomheid geslagen zie ik mijn lijntje wapperen in de wind. Hoe is het toch mogelijk?

Helaas blijft het hier vandaag niet bij. Ook Jan-Philipp overkomt het zelfde en tot overmaat van ramp gebeurt het later tijdens de dril, terwijl ik klaar sta met het schepnet, nog een keer!! Wat dat betreft is het niet onze dag dus. De twijfel over de staat van de lijnen slaat toe en vereist goede controles en of vervanging.

Mooie baars voor Mark
Toch hebben we ook onze successen. Zeker Mark weet vandaag mooie vissen te vangen.
In totaal komen er ongeveer 10 vissen in de boot: 3 snoekbaarzen, 4 baarzen, een roofblei en twee windes.
Revanche op een jaar eerder.
De windes waren vandaag voor Mark. Dit was een revanche op vorig jaar toen hij een hele mooie winde loste. Dit werd nu recht getrokken.
Een bescheiden baars voor Mark.
De baarzen waren van verschillend formaat. De hele grote lieten niet van zich horen. Dat ze er zijn werd een dag later wel weer bewezen, maar nu waren de formaten bescheidener.Niet alleen teleurstelling.
Ten slotte nog een plaatje die bewijst dat het niet alleen kommer en kwel was, hoewel het ons natuurlijk weer op scherp zet.