Pages

donderdag 13 oktober 2016

11 oktober Niets dan baarzen, maar wel hele mooie.

Een double hook-up is altijd weer een feestje op zich.
Frank is lang niet geweest, maar zo af en toe laat hij zijn eigen boot thuis. Dan drinken we thuis eerst een bak koffie en gaan bepakt en bezakt op stap naar de jachtvelden. In onze bepakking zit standaard appelgebak, want daar heeft Frank iets mee. En omdat ik van gezelligheid op het water houd, mag deze traktatie niet ontbreken,

Het begin van een vrijwel windstille dag met af en toe zon.
Wanneer we aan het einde van de dag een stuk of tien baarzen hebben mogen vangen, zijn we heel tevreden. Tel daar het uitmuntende weer bij op en we zijn super blij met alweer een geslaagde visdag.


Er kijkt er nog eentje om zich heen.
Frank heeft een plan. Hij wil een bepaald stuk water leren kennen. De kaart met bodemstructuur heeft hij al. Nu moet de theorie worden omgezet in praktijk. Nadat we de boot te water hebben gelaten, varen we rechtstreeks naar dit gedeelte. We hebben besloten alle technieken in te zetten. Frank gaat werpend aan de slag terwijl ik verticalend de bodem aftast.We krijgen alle tijd om behalve op de dieptemeter, ook om ons heen te kijken. Zodoende zien we veel dieren, m.n. vogels. Maar we krijgen geen respons van beneden. Ook niet als we mooie taluds afslepen. Hooguit twee aanbeten zijn ons deel, maar dan wel erg voorzichtig. Na verloop van tijd weten we genoeg. Het water is goed tegen het licht gehouden en de mogelijkheden bekend. Een volgende keer hopen we op meer medewerking.

Mooie grote baarzen
Dan gaan we de rivier weer op. deze vertoont eigenlijk geen verschil met de aangrenzende wateren. Het heeft al zo lang stil gestaan, dat het gelijk een meer is. Daarom zijn onze verwachtingen niet hoog gespannen. Toch weet ik een stek die ook onder deze omstandigheden productief zou moeten kunnen zijn. En warempel de eerste vissen komen binnen. Allemaal stevige baarzen.

We worden ook getrakteerd op een double hookup. Deze kunnen we echter niet verzilveren. Maar even later is het weer raak en lukt het ons wel ze binnen te krijgen. Frank toont ze op de bovenste foto.

Omdat één zo'n plek ook een beetje gaat vervelen, zoeken we verder. Opnieuw weten we een vis aan te boren, maar daar blijft het helaas bij. We gaan verder en werpend weet Frank een stevige vis te haken. Deze blijft echter niet hangen en volgende pogingen blijven vruchteloos.

Uitsluitend baars.
Uiteindelijk gaan we terug naar de beste stek en vangen opnieuw. Uitsluitend baarzen. We hebben er ondertussen 8 gevangen en zijn gelet op de omstandigheden best tevreden en genieten van het mooie, vrijwel windstille weer.


Geleidelijk gaan we terug en proberen nog het e.e.a. Omdat het allemaal nutteloos blijkt besluiten we er een punt achter te zetten. Met een flinke vaart zoeken we de helling weer op en besluiten onze geslaagde trip. Gezellig en met appelgebak. Op naar de volgende keer.