Pages

donderdag 13 oktober 2016

12 oktober 2016 Een dagje Total Fishing met een gouden randje.

Een roofblei met een hele brede en grote kop moet haast wel een hybride zijn.
Het weer is deze dag iets zonniger, maar wel kouder door de straffe oostenwind. Gisteren was er heel weinig wind, maar de temperatuur is nu wel enkele graden gezakt. Daarom is er gekozen voor kleiner beschut water. Dit pakt erg goed uit. Ik moest het eerst nog zien, omdat ik lange tijd dit water had gemeden. Er waren meerdere factoren die dit water voor mij minder aantrekkelijk maakten. Maar nu is het in helemaal in ere herstelt.

Deze rovers blijven welkom.
Met 21 vissen in de boot waren wij heel erg tevreden. Dat wil zeggen dat Willem en ik met een heel goed gevoel het water verlieten en uitzien naar een volgende trip.

Om kort te gaan. We starten thuis met koffie / thee en begeven ons naar het water. Dan hebben we al veel gelegenheid bij te praten. Er gebeurt bij ons altijd van alles en bovendien ben je dan benieuwd hoe ingrijpende zaken zijn verlopen.

Mooie formaten.
Dan begint het vissen en ligt het accent van de gesprekken daarbij. En de vissen gaven daartoe ook alle aanleiding. Ze waren vrijwel de hele dag actief, hoewel er ook rustige perioden waren. Het draaide vrijwel allemaal om baars en snoek. Niet groot, maar wel mooie formaten.


Een jong futengezin medio oktober.
Het was heerlijk rustig op het water. Ja, wij boffen maar dat we doordeweeks het water op kunnen. Als het seizoen de andere waterrecreatie de winterstalling in drijft, hebben wij het rijk vrijwel voor ons alleen. Heerlijk om zo onbekommerd te kunnen genieten. Ook van de alles boven en op het water.De bonusvis!
We hebben heel wat kilometers afgelegd en dan krijg je ineens zomaar uit het niets die keiharde aanbeet, waarbij je weet; dit is andere koek. De dril verloopt heel anders en het gaat om een sterke vis. Je sluit alvast een paar soorten uit en hebt een vermoeden. Wanneer de vis in de oppervlakte verschijnt krijg je de bevestiging. Een roofblei en een hele mooie.

De derde soort is binnen, een schitterende afwisseling. Hoewel de andere vissen onze dag al tot een succes maakten, is dit de bekende kers op de taart / de bonusvis.
Klein kunstaas is favoriet.
Het blijft deze dag bij slepen. We hebben veel actie en hebben niet de behoefte andere technieken in te zetten. Er is genoeg te zien en te beleven. De kleine pluggen zijn weer favoriet. Zeker omdat anders / groter kunstaas onberoerd blijft. Zet je het grotere nooit meer in dan vang je natuurlijk uitsluitend op klein en sluit je andere mogelijkheden op voorhand af. Dat doen we dus niet.Een cadeau dat we terug zetten.
En zo verstrijkt de dag, het wordt kouder en de zon toont aan dat het gezellige avondje weer aanstaande is. We hadden dit natuurlijk al lang in de winkels geconstateerd en Zwarte Piet krijgt zichzelf weer steeds vaker toegespeeld. Zot eigenlijk dat slechts 10% van de mensen hun wil weet op te leggen aan die andere 90%. Stel je eens voor dat wij alle "Nederlanders" het vissen op zouden dringen. Opdat zij ons niet meer discrimineren.