Pages

woensdag 19 oktober 2016

16 oktober 2016 Ons maandelijkse uitje speelde zich onder een goed gesternte af.

Mooie formaten snoekbaars.
Kort van tevoren bellen we nog even betreffende de bestemming en dan kunnen we van start. Luus wil wel graag weer, want werk en een één ouder gezin laat niet veel tijd over.  We eindigden met ongeveer 16 vissen, drie soorten. Dit was bij mij al na drie vissen het geval: één snoek, één snoekbaars en een baars.

We wilden het eens anders aanpakken vandaag. Niet alleen maar verticalen, maar ook slepen op het grote water. Zo gezegd zo gedaan en daarom starten we met slepen langs de steenslag. Dit leverde echter geen enkele reactie op en het vertrouwen was snel verdwenen.

Een stevige snoek op de lichte stok.
Daarom snel verder naar vertrouwde stekken en verticalen maar. Luus zat al direct vast en het lukte ter nauwer nood de shad te redden. Zelf kwam ik goed uit de startblokken, met drie vissen drie soorten.

De snoek ging er hard in en leverde een stevig gevecht. Heerlijk als het dan lukt.Dubbele regenbogen begeleiden ons
Geleidelijk vingen we onze vissen. Niet heel constant, maar wel zodanig dat we vertrouwden op een mooi resultaat. Behalve verticaal gingen we ook nog een stuk slepen tussen de kribben. Dit leverde Luus weer enkele vissen op, waaronder snoek en baars. Dus toch de afgesproken variatie doorgezet en met resultaat.

Ook gingen we nog werpen op roofblei en wel op meerder stekken. Dit bleef helaas zonder resultaat. Maar we komen terug!


Gaandeweg de dag zagen veel boten huiswaarts keren. Wij zagen echter nog geen aanleiding te vertrekken. Wel schoven we een flink stuk door naar de trailerhelling, omdat de dagen ook korter worden. Zo kregen we de kans om nog een paar aantrekkelijke stekken goed uit te vissen. Ook hier waren we weer succesvol. Offers werden er ook gebracht en dat hoort er bij.

Tevreden over de Playboy Chart Back 135
We kwamen in totaal dus op een stuk of zeventien en waren zeer tevreden, vooral over het mooie weer. Ook tevreden waren we over de vangkracht van de Playboy Chart Back 135. Deze mag de volgende keer weer mee.