Pages

vrijdag 7 oktober 2016

2 oktober 2016 komt Roel langs en hij weet precies waar hij naar toe wil.

Een nieuw record roofblei, bijna 67 cm.
De laatste tijd waren we vaker op dit water en hier wil Roel opnieuw zijn kansen beproeven. Wanneer je dan zowel je pr roofblei als baars verbetert, heb je toch een goede keuze gemaakt. Met zes vissen en drie soorten is het dan helemaal niet gek. Een goede keuze Roel!

Zo groot had Roel ze nie eerder gevangen.
Het waren niet zozeer de aantallen, maar de variatie en het formaat. Dit ging echter niet vanzelf, want de eerste vis kwam pas rond 12.30 uur binnen. Ondertussen hadden we la meerdere keren geconstateerd dat het een taaie dag zou worden. Maar als de eerste vis, een baars van 44 cm binnenkomt, slaat de stemming gelijk om. Zo groot had Roel ze niet eerder gevangen.


Zo iets moet natuurlijk vereeuwigd worden.
Dan wil je natuurlijk ook vereeuwigd worden met zo'n plaatje van een vis. Helaas wilde de vis niet erg meewerken om in volle glorie in beeld te komen. Dus hielp ik een handje om de kam goed uit te laten komen.


Een krachtpatser die flnke sprongen kan maken.
Een uurtje later volgde er een snoeiharde aanbeet van een winde. Zo.n dikke stevige vis, die formidabele sprongen kan maken. Altijd weer een feest om zulke krachtpatsers aan de camera te kunnen tonen.Baars op de wereldplug.
Even later is het een baars van bescheiden formaat die de Ikiru plug te grazen heeft genomen. Deze pluggen schoren ongelofelijk goed. Waaraan dit ligt? Ik zou het niet weten, maar Roel noemt ze echte wereldpluggen.


Een stevige weldoorvoede kneiter van een winde.
Een uur na de eerste winde volgt de tweede. Alweer zo'n indrukwekkend exemplaar. Dat zit hem niet zozeer in de lengte, als wel in de hoogte en dikte. Stevige weldoorvoede kneiters die bikkelhard kunnen vechten.Ook nog eens de grootste roofblei, 67 cm.
Terwijl we de klok al weer inde gaten moeten houden, doet Roel er nog een schepje bovenop. Na een keiharde aanbeet volgt een pittige dril. Mijn gedachte gaat uit naar een roofblei. Na enige tijd krijgen we dit bevestigd en blijkt dat Roel deze dag tevens zijn grootste roofblei heeft gevangen.
Nog een hele forse baars op de valreep.
Dan wordt het echt tijd om de trailerhelling op te gaan zoeken. Toch komt er nog een baars binnen en hebben we ge tweede helft van deze dag optimaal kunnen genieten van het vissen, omdat er ook nog eens mooie vissen werden gevangen.

Als vissers weten we dit bijzonder te waarderen en keren opgewekt huiswaarts, de volgende trip alweer in gedachten.