Pages

vrijdag 7 oktober 2016

1 oktober 2016 Het is de dag van de Pike Fighters Club

Isa met een kneiter die ze helemaal zelf heeft gevangen
Deze dag stond al een half jaar in mijn agenda en nu staat ze voor altijd in mijn geheugen gegrift. Wat een dag, met 8 prijswinnaars van de jeugdwedstrijd voor een origineel design voor de Pikefighter. Isa was deze dag mijn gast en bracht haar vader mee.

Het was een schitterende belevenis, die 's morgens begon bij het Vander Valk hotel in Tiel. Voor mij dus om de hoek. Andere pro staffers kwamen van heinde en ver, zoals Limburg, en zelfs België.

In Tiel was de ontvangst van de prijswinnaars en hun begeleiders. Daar werden we aan elkaar voorgesteld en leerde ik Isa en haar vader kennen.

Samen nuttigden we gebak en iets te drinken. Isa was de jongste van alle winnaars en mocht daarom haar vader mee.
Het ontwerp van Isa.

Een meisje van elf dat de prijs had gewonnen. Niet haar jongere broertjes, die met pappa vissen. Nee, haar creativiteit was hen de baas. Het vissen moest ze vandaag gaan leren.

Uitgerust met een heerlijk lunchpakket konden de winnaars er deze dag tegen aan.

Op enig moment vertrokken de winnaars met hun gastheren en - dames naar het water. Vijf boten gingen naar Maurik en drie naar Maasbommel. Ik had gekozen voor Maurik en liet Isa naast me plaats nemen in de auto. Ten slotte was zij de winnaar en dus nam haar vader achterin plaats.

Isa midden in de boot.
Bij de helling aangekomen was het natuurlijk even druk met vijf boten, maar al snel konden we vertrekken. Isa midden in de boot en haar vader voorin.

Het varen op zich was al een fijne ervaring en gelukkig was het weer goed deze dag.

Mario en Stephanie met hun gast en hun  schitterende boot.
Op de rivier aangekomen was het zoeken geblazen naar vis. Nu deze al maanden niet meer stroomde was het lastig de vis te lokaliseren. Maar eerst moest Isa natuurlijk weten hoe we het gingen aanpakken. Daarom vroeg ik haar waar ze ging lopen in een straat waar heel heet was en de ene kant schaduw bood, terwijl de andere kant ontzettend heet was. Op deze manier kon ze zich een beetje een voorstelling maken van de opties die je als visser hebt.

We gingen slepen langs de oevers, waarbij Han en zijn gast al snel een grote vis haakten, maar helaas ook weer losten. Wij kregen helaas geen aanbeten. Wel lag er een mooie bal in het basalt. Deze wilde Isa graag hebben en dus mocht paps het schepnet hanteren voor de eerste vangst van deze dag.

Yvo en Sando waren al succesvol.
Op één stek zijn we vrijwel altijd zeker van vis en zo ook deze dag. Yvo had samen met Sando al succes en wij volgden hun voorbeeld. Dit leverde een paar mooie baarzen op. Isa moest wel leren hoe een vis te drillen. Met de hengel de vis naar je toe trekken en vervolgens de lijn op de spoel draaien. Het ging haar goed af. Slechts één keer viel de lijn even slap en was de vis weg.

De double hoop-up voor paps om te poseren.
Maar wij kregen ook mooie vissen in de boot, waaronder ook een double hook-up. De baarzen waren voor Isa niet zonder handdoek te hanteren. Twee tegelijk moest ze zodoende aan haar vader overlaten.


Een stoere visser.
We hebben ook nog even geverticaald, maar dit leverde niets op en was ook niet echt haar ding. Dus zijn we weer gaan slepen en toen ving Isa geheel op eigen kracht een dikke veertiger. Wat een mooie vis.

Later liet ik haar kiezen tuusen een pen of een zakmes van Fishing Guide Johan. Met toestemming van haar vader koos ze het mes. Daarna was er enige tijd geen aandacht voor de hengels, maar werden alle opties van het mes onderzocht. Ondertussen hielden de mannen de hengels in de gaten.Collage van Isa haar vader m.b.t. deze dag.
Toen brak het moment aan dat we terug moesten om op tijd terug te zijn voor het vervolg van het programma. Dat werd een feestelijke gebeurtenis, waarbij alle winnaars de plug die ze zelf hadden ontworpen kregen uitgereikt. Ook kregen ze allemaal een beker en een tas met hengelspullen, een boek en een dvd. Verder was er te eten en te drinken en vooral veel gezelligheid. Ook de ander boten hadden vrijwel allemaal gevangen en mooie vissen ook.

Na het vertrek van de gasten hebben we met een hele Spro club heerlijk gegeten en de contacten aangehaald. Al met al een geweldige dag, voor herhaling vatbaar.