Pages

vrijdag 30 september 2016

29 september 2016 Een nieuwe ontmoeting, 15 jaar later.

Samen een visdag meemaken, wat een plezier!
Ineens neemt er iemand contact met je op die je 15 jaar geleden in het werk hebt ontmoet. Hij weet zich mijn enthousiaste verhalen over het vissen nog goed te herinneren en nu ik als visgids werkzaam ben, is het moment daar om eens in te stappen. Samen met zijn broer komt Gideon naar de afgesproken plaats.

Ondanks de stormachtige wind, weten we verticalend en slepend 7 vissen te vangen. Zelf los ik nog eens twee mooie vissen. Al met al een behoorlijk goede dag met één snoek, drie baarzen en drie snoekbaarzen. Mooi weer alle rovers aan boord dus.Met de auto het zand in.
Na wat fileleed arriveer ik op de afgesproken plaats. Het water staat laag en dus moet ik het zand in met de auto. Geen enkel probleem, want even later kunnen we varen en vissen natuurlijk.

Eerst oefenen we op het verticaal vissen, want daar is het om begonnen. We doen dit op een plek in de luwte. Later zal het nog moeilijk genoeg worden in de harde wind en met de stroming van het getijde water.

Een stevige snoekbaars voor Florank
Omdat de luwere stekken geen respons opleveren, begeven we ons naar de stekken die ons geen beschutting bieden. De eerste stek levert niet s op, ook werpend niet. Dan naar de overkant en dan vangt Florank de eerste vis. Een stevige snoekbaars is het haasje.
Ook de baars kan worden bijgeschreven.
Later volgt er nog één en ook een baars kan aan de serie worden toegevoegd. Het begint er daadwerkelijk op te lijken.

Daarna gaan we verder zoeken, maar blijven de aanbeten uit. Dan vaar ik een heel stuk verder om voor de wind een lange oever af te slepen met pluggen. Hier worden we helaas niet wijzer van.

Uiteindelijk komen we weer terug bij de eerste stekken.  We zoeken de bodem intensief af. Zelf krijg ik een keiharde aanbeet, gevolgd door een harde dril. Helaas de quick release heeft het zelfs onmogelijk gemaakt om de vis in beeld te krijgen.

Maar we vangen nog wel een snoekje. En zo komen met flink doorzetten steeds verder.Ten slotte komen er nog een snoekbaars en twee baarzen te voorschijn. Ook slepen hebben we nu succes. We hebben wat het weer betreft toch wel af moeten zien. Maar de mannen zijn enthousiast en maken kenbaar dat een dergelijke trip voor herhaling vatbaar is.

Het traileren doen we in overleg. Ik rijd de trailer tegen de boot en we haken deze vast. Een stukje lieren en dan weer achteruit rijden met de trailer, maakt het mogelijk alles weer veilig op de kant te krijgen.