Pages

zondag 30 oktober 2016

29 oktober 2016 Een schitterende dag met heerlijke vangsten.

Wat een heerlijke vis op de korte hengel.
Na een paar keer te hebben afgezegd, wegens  problemen met de auto, waag ik het er nu op met de vervangende auto. Geen moeilijke trailerhelling en met goede verwachtingen. Dat het zo goed uit zou pakken, dat had ik niet verwacht. Maar dat het vissen altijd verrassingen in petto heeft, werd bevestigd. Niet eens zozeer het aantal, dan wel de variatie in techniek en de bijttijden.

Nevel over de velden en over het water.
Het was echt schitterend om onderweg de nevel over de velden te zien hangen. Jan-Philipp kon zodoende ook optimaal genieten van de lange weg die hij te gaan had naar onze bestemming. Ik was nog maar net gearriveerd toen hij aankwam.


Druk met fotograferen.
De eerste tijd op het water, stonden de hengels in de steunen, terwijl wij beiden druk waren met fotograferen. JP had een nieuw toestel gekocht omdat de oude niet voldeed aan zijn verwachtingen. Wel jammer van zo'n digitale spiegelreflex met een gigantische lens. In ieder geval heeft het nieuwe toestel tot mooie resultaten geleid.


Met tegenlicht een bijzondere vis.
Het duurde geruime tijd eer de eerste vis zich meldde. Geen monster, maar evengoed een stevige baars. Het tegenlicht wilden we direct gebruiken om een bijzondere plaat te maken, hetgeen m.i aardig is gelukt.Mooie natuur.
Hierna werd ons geduld lange tijd op de proef gesteld. We begonnen het vertrouwen al aardig te verliezen. Toch houd ik altijd hoop op een bijzondere gebeurtenis, dan wel een bijtuurtje. Niet wetende dat beiden zouden uitkomen. Vooralsnog namen we genoegen met de mooie omgeving en de natuur.


Een mooie veertiger op de lange Playboy
We waren op de terugweg en besloten een eerdere suggestie in daden om te zetten. Verticalen langs een stijl talud. Nu is dat  nog niet JP's meest favoriete visserij, maar dit komt nog wel, zodra het juiste gevoel er is. We hadden vrij snel succes op de Playboy van 16 cm. Een baars van 40 cm had zich deze shad toegeĆ«igend. Een soepele hap, die zich makkelijk dubbel laat vouwen.
Na een behoorlijk aantal foto's kon deze mooie vis weer terug. Wij zetten nog een poosje door. Het talud tussen 5 en 7 meter aftastend. En niet voor niets, want niet veel later kon JP weer aan de bak. Deze vis was wezenlijk groter en in spanning wachten we haar komst af. Na enige tijd bleek het om een grote snoekbaars te gaan. Een mooie volle vis, die we ook even in onze handen mochten houden, met dank aan dezelfde shad, de Playboy.


Genieten van het mooie weer.
Daarna kregen we geen aanbeten meer.  De tijd begon echter te dringen en dus moesten we verder. Het was absoluut geen straf met dit mooie weer. Zowel tijdens het verticalen, als tijdens het werpen op een interessante stek, werden twee shads geparkeerd, en natuurlijk net die waar je er weinig van hebt en die het vertrouwen hebben gewonnen. Een kleinigheid houd je, zou Anne wel zeggen.

Ineens zijn ze er toch weer.
Zou het dan bij deze drie vissen blijven of zou het bijtuurtje toch nog langs komen? Gelukkig kwam die dus langs en vingen we drie snoeken op rij. Hoe is het toch mogelijk, urenlang niets en dan ineens zijn ze er toch weer.

Hierna volgden nog twee aanbeten, die we echter niet konden verzilveren. Maar we hadden schitterende vissen in de boot gehad. Drie soorten en mooie formaten.

Een dag met mooie herinneringen.
Bij de trailerhelling was het druk. Het mooie weer had veel mensen en vooral vissers naar het water gelokt. Ook een wandelend gezin dat meende de oversteek met de pont te kunnen maken. Deze was ondertussen echter al een maand uit de vaart. Dus nam ik die taak op me. Een kleine moeite en een groot plezier. Alles bij elkaar een prachtige dag met mooie herinneringen.