Pages

dinsdag 29 november 2016

28 november 2016 Beginnende bootvisser toont zijn kwaliteiten.

De aanwezigheid van onze beginnende bootvisser hebben we geweten!
Casper was al vaker geweest en meende dat het een goede zaak was als Tim het vissen op roofvis vanuit de boot ook eens mocht ervaren. Dat hebben we geweten. We eindigden met 7 vissen, waarvan er vijf voor Tim! En dan ook nog gevangen met verschillende technieken!

Toen ik bij de helling arriveerde stonden de mannen al ongeduldig te wachten. Geen wonder wanneer je aan de late kant bent natuurlijk. Maar iets later op het water is geen straf, wanneer je de warmte van de opkomende zon nu echt te kunnen bespeuren.

De eerste vis voor Tim dus.
Niet veel later konden we afvaren en gingen de pluggen te water. Ik hield rekening met een taaie visserij, nu de winter plotseling echt was ingetreden. Maar we waren eigenlijk nog maar een stukje onderweg toen Tim zijn eerste vis al zat te drillen. Een stevige snoek was de pineut.

Netjes uitgedrild kon de vis worden geland en gepresenteerd.


Gelukkig bleven we vandaag dus niet zonder vis. Even later bevestigde Tim zijn vaardigheden en zat de tweede vis van de dag te drillen. Wederom een fraaie snoek, mooi dik en stevig in zijn velletje.

Daarna werd het rustig en sleepten we allerhande pluggen en shads door het water op zoek naar gegadigden. Deze dienden zich echter niet aan. Onze bestemming was een diepere plek, waar verticaal kon worden gevist. Onderweg was al gebleken dat de andere diepe plekken er onbewoond uitzagen.

Grote vreugde bij deze kanjer.
Hier was gelukkig wel veel te zien op de dieptemeter en dus kreeg Tim de verticaaltechniek uitgelegd. Hij had er niet veel tijd voor nodig om te tonen dat het begrepen was. Met een kromme hengel stond hij direct zijn grootste snoekbaars ooit te drillen. Ongeveer 73 cm snoekbaars doorbrak op enig moment de oppervlakte. Wat een vreugde zeg.

Bovendien had hij nooit eerder zoveel roofvissen op één dag gevangen!Heerlijk in de luwte van de geringe, maar koude wind, zaten we in het zonnetje te vissen. Toen kreeg ook Casper een aanbeet die kon worden verzilverd. Niet zo groot als de vorige en eveneens verticaal gevangen.

Ook Tim wist er nog één te verschalken, zodat we drie verticale snoekbaarzen op onze vangstlijst konden noteren.

Het werd nu tijd om huiswaarts te gaan, omdat de dagen zo kort zijn en je rekening moet houden met een snel verdwijnende zon. We waren echter nog niet zo heel lang onderweg, toen mijn eerste vis zich meldde. Weer een fraaie snoek van dik 70 cm.

Ook de laatste en grootste snoek van de dag voelt zich gewaardeerd door Tim.
Hierna leek het over, totdat Tim nog één keer uithaalde. De grootste snoek van de dag was een feit. De dril duurde echter wel even, omdat de vis gehaakt werd op een plek waar de boot moeilijk kon blijven liggen. Maar in alle rust kozen we een positie waarin het landen veilig kon plaats vinden.

Afscheid van een schitterende dag.
Hierna bleek het echt voorbij te zijn. Zeven vissen in de boot op een mooie winterdag, dat is geen vanzelfsprekendheid. Iedereen ging dus blij en tevreden huiswaarts. Het duurde nog even voordat alle hengels weer waren opgeborgen, maar ik reed tijdig huiswaarts om 's-avonds nog een interessante film in het theater te gaan bekijken. Een voortreffelijke dag dus!