Pages

donderdag 1 december 2016

30 november 2016 Een relaxed collega-uitje.

Blijft deze eindelijk wel hangen?? (vraagt Bowie zich af!)
Met Frank is het altijd feest, lekker ontspannen en veel humor. Maar ook best serieuze dingen passeren de revue hoor. Ervaringen en idee├źn uitwisselen, hoe zaken aan te pakken of juist niet.
Het begint in ieder geval met koffie, terwijl Bowie de onbekende omgeving af tast met zijn scherpe neus. De neus die we later hopen te benutten bij het opsporen van onze prooi.  Na de koffie en de speculaasbrokken halen we Tom (de Tomasco dus) uit de schuur en koppelen hem aan de Subaru, die voorzien is van een andere motor. We kunnen gaan!

We begeven ons in een geheel andere omgeving, dan die waarin Frank zich normaal gesproken begeeft. Het is landschappelijk veel minder mooi, maar dat doet er vandaag niet toe. We zijn hooguit 4 uur op het water en willen gewoon plezier beleven aan elkaar en aan het vissen.

Die vissen zijn er wel
Die vissen zijn er wel, zo blijkt al snel. Ik tik een paar snoekbaarzen omhoog. Frank krijgt wel aanbeten, maar verliest de vissen consequent tijdens de dril. Tja, als je grotere vissen gewend bent en zonder angsthaak vist, kan dit gemakkelijk. Uiteindelijk reik ik een stinger van mij aan en weet ook Frank van de 0 af te komen. Zo vangen we onze visjes, snoekbaarzen tot een 50 cm.
Even zoenen bij het afscheid.
Wanneer Bowie erg onrustig wordt, laat Frank hem even uit. Direct doet Bowie zijn behoefte en wil terug in de boot. Hij krijgt evenwel nog gelegenheid om even de spieren te rekken. Verder is hij een heel alerte assistent. Zodra er een vis "hangt"is hij paraat. Voor het terugzetten van de vis zoent Bowie de vis nog even en met die ervaring erbij, kan de vis thuis zijn verhaal doen.

Succes met de Bony Shad
Wel is het vandaag uitkijken met rondslingerende haken. Dus geen shads onnodig rond laten slingeren om te voorkomen dat deze in Bowies pootjes terecht kunnen komen, want stil zitten is niet echt zijn ding. Gewoon een gezonde hond dus.

Wanneer we weer thuis zijn, komt al snel een heerlijke maaltijd op tafel en sluiten we deze dag in stijl af. Gewoon super gezellig , ontspannen en met leuke vissen. Tijdens dit bezoek heeft Frank me ook uitgebreid geïnformeerd over zijn nieuwe liefde. Ik ben benieuwd naar de eerste life-ontmoeting met de vrouw die Frank op zijn 70.ste in vuur en vlam heeft gezet. Blijkbaar een supervangst, wederzijds.