Pages

vrijdag 23 december 2016

22 december 2016 De eerste keer "alleen" weg met de boot, "1 op 80" !!

Genieten in je eentje!
Het was er dit jaar nog niet van gekomen, alleen met de boot het water op. En dit terwijl de Tomasco dit jaar 80 keer te water wordt gelaten. Ik weet dat ik hier ook heel erg van kan genieten, al is het maar voor een paar uur. Gewoon lekker uitslapen, aanrommelen, koffie drinken en dan vertrekken. Het is al 12.00 uur wanneer ik bij de helling ben. In mijn tas behalve koffie en brood, ook echte kerststol!

Alle handelingen zijn bekend en even later vaar ik heerlijk rustig het water op. Wanneer de motor warm is gedraaid, gaat de boot in plané en vaar ik met een gangetje van 35 km naar mijn bestemming. Heerlijk genietend van alle comfort en het buiten zijn.

Wanneer ik op de stek aankom, neemt de Minn Kota het werk van de Honda over en neem ik plaats op de troon voor in de boot. Daar zit ik anders nooit! Maar nu dus wel en met twee hengels tast ik het talud onder me af. De lange hengel in de steun en de andere, verticaal vissend, in de hand.

Ik vis een uur of drie, wanneer het deze (bijna) kortste dag, al begint te schemeren. Dan pak ik alles weer in en vaar terug naar de helling. In mijn herinnering; 10 snoekbaarzen onder het genot van koffie met kerststol (heerlijk!) en ontzettend veel ontspanning, plezier en voldoening.

Het waren geen grote snoekbaarzen. Het plezier is er niet minder om. Twee op de steunhengel en de rest op de hand. Mooi hoor wanneer de steunhengel ineens begint te stuiteren. Maar die aanbeten op de hand overtreffen het helemaal. Soms subtiel, dan weer bikkelhard, die verbinding met het mystery onder water. Ik voel de verbinding in al mijn vezels.