Pages

dinsdag 28 maart 2017

25 maart 2017 Vele kilometers in harde wind gevaren, maar weinig bevisbaar water gevonden

Blij met de enige vis van deze dag voor Luus. Hoe is het toch mogelijk!
Onze vorige afspraak hadden we laten schieten en we zijn het er nog steeds roerend over eens dat dit een hele goede beslissing was. Nu gaan we weer samen op stap en hebben er zin in. Dit in de hoop dat de vissen er ook zin in hebben. Helaas speelt de wind ons ernstig parten en wordt onze inzet niet beloond zoals we hoopten.

Zo mooi! En vlak bij huis.
Zoals gebruikelijk doen we eerst een bakkie. Deze keer bij Luus thuis, terwijl de Subaru en de Tomasco uit Tiel voor de deur staan. het is mijn beurt om de boot mee te brengen en we gaan traileren op een helling waarvan Luus inmiddels een sleutel heeft verworven. Eindelijk de beschikking over een helling vlak bij huis.


Het traileren verloopt prima en dan zitten we al snel op het ruime sop. Helaas is ons net een boot voorgegaan die duidelijk hetzelfde doel voor ogen heeft, zodat onze start op een andere plek plaats moet vinden. Omdat er een hele harde wind staat, zoeken we meer beschutting en vissen taluds af die onze shads al heel leng niet meer hebben gezien. Maar de vis heeft duidelijk niet op liggen wachten na al die jaren.

In afwachting van mooie aanbeten
Dan zien we dat onze collega zijn heil elders zoekt. Op zich geen goed teken maar voor ons het signaal de stroomnaad ter plaatse aan de tand te gaan voelen. En niet zonder succes. We krijgen mooie aanbeten en nemen aan dat deze uitsluitend voor ons bedoeld zijn. Anders was onze collega toch niet vertrokken ............Vissen om blij mee te zijn.
Wij krijgen iets van 6 aanbeten en weten er vier te verzilveren. Geen giganten, maar het plezier is er niet minder om. Vol goede moed zoeken we verder, naar hapgrage brokken. Deze blijven echter onvindbaar. De harde koude wind draagt duidelijk bij aan de slechte vangst. De boot is in deze omstandigheden bovendien lastig op de plek te houden.


Wanneer we kans zien om geheel uit de wind in de zon onze lunch te genieten, zijn we weer helemaal blij. Heerlijk zo die zon op je lijf. Wanneer de siĆ«sta lang genoeg geduurd heeft, zoeken we een oude stek. Dat wil zeggen een stuk water waar we goede herinneringen aan bewaren.  Lange tijd geleden wel te verstaan en zonder garanties voor de toekomst. Dat gaat helemaal kloppen. Er is voor ons niets te vangen. Ondanks het feit dat we ver weg zitten van de helling, dus geen beloning.

Een aanduiding op wat komen gaat??
We proberen het nog eens op de eerste stek. Niemand meer thuis! Goede raad is duur en dus gaat het gas erop om ons heil te zoeken op een stuk water heel veel verder op. Daar vinden we luwte, dat is zeker. Of we er ook vis vinden blijft de vraag. Tjonge wat een kilometers varen we vandaag zeg! Wat we daar in ieder geval aantreffen zijn ooievaars. ik vraag Luus of dit verband kan houden met zijn nieuwe liefde. Hij stelt me gerust, dit zal niet het geval zijn. Kinderen hebben recht op jonge ouders toch!

Gezelschap op de oever.
We brengen hier nog heel wat tijd door en verticalen en werpen heel wat af. Ik heb het geluk nog een snoekbaars te vangen, maar bij Luus wil het niet lukken. Misschien te veel met zijn gedachten elders?? Zou zo maar eens kunnen. Dat neemt niet weg dat we het weer reuze naar onze zin hebben, zo samen op het water, intensief bezig met onze hobby.
Er wacht ons nog een lange weg terug, ondanks de 50 pk die de Tomasco voortstuwt. Daarom kappen we er mee. het pleit is beslecht. 5 vissen zijn ons deel vandaag en het zal weer maanden duren voor we er weer samen op uit gaan. Dit houden we maar in het vizier in de wetenschap dat er ook superdagen bestaan qua vangsten.