Pages

vrijdag 9 juni 2017

8 juni 2017 Kun je het Vrijheidsbeeld al zien? Ja en de Trump Tower ook!

Je hebt van die dagen dat je verder gaat dan normaal. Willen de aanbeten niet echt komen, dan zet je een route uit die, rekening houdend met de omstandigheden het meest effectief zou moeten zijn. Deze dag betekende dat, ver varen om vervolgens met de wind in de rug, zoveel mogelijk kansrijke stekken af te vissen. Dus werden er kilometers gevaren om dit punt te bereiken. Toen we bijna op dit punt waren aangekomen stelde Georg de vraag of ik het Vrijheidsbeeld al kon zien?  Tja als je maar ver genoeg in westelijke richting gaat, zou dit eens moeten gebeuren en dan zie je mogelijk de Trump Tower ook, zolang die niet is ingestort.............

Gelukkig hoefden we hier de oceaan niet voor over.

Het treffen was weer erg prettig en ik krijg direct een bijzondere fles bier in handen. Daar weet ik wel raad mee, maar op een moment dat ik het heel bewust kan nuttigen, zodat het geschenk ook echt tot zijn recht komt.

Tjonge wat een traktatie, 47 cm.
Nu maar hopen dat de vissen ook een geschenk mogen worden. Daarvoor was echter wel tijd nodig. Gelukkig maakt een forse baars ons gelukkig. Deze zet 47 cm op de lat en weegt het liefst 4 kg !Een schitterende ronde en hoge vis.

Wanneer we doorzetten, blijkt het een taaie dag te gaan worden. Het verticalen levert geen aanbeten op en we leggen vele meters slepend af, zonder resultaat. Maar dit verschijnsel ken ik en ik weet ook dat de aanhouder wint (tenminste dat hoort zo!). Wat ook blijkt is dat de vissen niet dicht in de oever liggen. de watertemperatuur is in enkele dagen, door de aanhoudende regen, het liefst 3 à 4 graden gedaald. 

Altijd weer mooi die variatie.
En gaandeweg komen er meer vissen binnen. Een snoekbaars, een snoek en nog een grote baars. En niet te vergeten een kleine roofblei die we werpend weten te verleiden. Vier soorten dus maar weer het  liefst. En uiteindelijk komen we uit op 10 vissen, waarvan één vals gehaakte brasem van formaat, die een geweldige dril oplevert.

Omdat het toch moeizaam is en de wind flink is aangewakkerd, besluit ver te varen om vervolgens met de wind in de rug, nog vel kilometers af te slepen. Dit levert dus die opmerking over het Vrijheidsbeeld op. Ook nu blijven er weer vele kilometers visloos.

Ook nog twee snoekbaarzen.
Toch zijn we gelukkig met de vissen die onze hengels af en toe krom trekken en daar zijn mooie vissen bij, zoals twee snoekbaarzen.

Ook vangen we nog een paar kleinere baarzen. Op de rivier zijn het desondanks behoorlijke vissen. Ik weet zeker dat ze er in Duitsland heel blij mee zouden zijn, omdat het formaat van 30 cm daar al heel fors is.

Niet allemaal zo groot.
Wanneer we het genoeg vinden, is de boot snel opgeruimd. We hebben het beiden goed bijgehouden, zodat er geen verzameling van een hele dag moet worden geruimd. Onderweg hebben we ook weer fijne gesprekken kunnen voeren, die de dag ook in dat opzicht tot een succes hebben gemaakt. Vandaar dat ik na afloop behalve met een bijzondere fles bier ook met mooie herinneringen huiswaarts keer.
47 cm en 4 kg.