Pages

dinsdag 8 augustus 2017

6 juli 2017 In het heetst van de strijd....................

Een flitsende start.
Gideon en zijn broer komen op herhaling. Een jaar eerder kwamen ze voor het eerst en nu op een geheel ander water. Vanaf de trailerhelling varen we naar de plek waar het moet gebeuren. Alvorens we het stromende water opgaan, wordt alles in gereedheid gebracht. Geen touwen in het water en alle hengels inzetbaar. Ik druk de mannen nog op het hart om alle hengels binnen te halen, zodra we een aanbeet hebben of om een andere reden uit de koers kunnen raken. Ook de pluggen uit het water dus.

Twee dikke windes!
Eerst slepen we een eindje stroomopwaarts, dan gaan we verticalen en dan een heel eind stroomafwaarts, om vervolgens weer stroomopwaarts te slepen en te werpen. Het eerste traject wordt ingezet en dan ineens is het twee keer boem! Er blijken tegelijkertijd twee windes gehaakt te zijn. Zo zitten we met twee kromme hengels en twee dikke windes aan de lijn, voor beide broers één.

Dat is nog eens een flitsende start zeg! Ik vaar de boot tussen de kribben om daar even voor anker te gaan. Dan kunnen de vissen uit het water en op de foto. Een mooie herinnering aan een bijzondere gebeurtenis.

Geduld is een schone zaak.
Daarna lijkt het echter over te zijn. Het verticalen levert niets op en dus zitten we de volgende stap in ons schema. We varen ver stroomafwaarts en beginnen dan eerst weer te verticalen. Het blijft echter verschrikkelijk stil. Dan maar weer slepen en warempel een kleine baars meldt zich. Daarna wordt er nog een baars gelost. Helaas zitten we ook regelmatig vast en weten de plug doorgaans weer te lossen door simpel terug te varen. Helaas verliezen we ook het e.e.a., maar dat hoort er bij.

Dan vangen we in eens weer windes. Twee kleinere exemplaren weten we te landen. Bij de tweede gaat het echter mis. Die ene hengel is wel binnen gehaald, maar de plug hangt nog in het water. Deze weet de schroef te vinden en omdat de hengel in dezelfde richting wijst, gaat deze er achter aan.


Dat is knap vervelend, want het is ook nog een nieuwe Special Force met een nieuwe molen. Helaas vinden we de hengel in het snel stromende water niet terug. We gaan er van uit dat de WA-verzekering de zaak dekt. En in dit vertrouwen zetten we onze visdag voort.

Op een rustige plek gaan we dan werpen en weet Gideon een forse baars te haken, die vlak bij de boot wordt gelost. Helaas. Dan nog eens wat slepen om te zien of er meer baarzen zijn die een plug voor een lekker hapje willen aanzien. Een forse vis leek de verwachting waar te maken, maar werd eveneens gelost. Echter ongezien.

De snoekbaarzen kwamen los
Tot nu toe was het dus een beetje moeizaam, ondanks de flitsende start. Maar naarmate het later werd trad er toch verandering op. De snoekbaarzen kwamen los  en zo liep de teller  uiteindelijk op naar 3 snoekbaarzen, 4 baarzen en 5 windes. Daarbij kwam dat we schitterend weer hadden. Af en toe boden de wolken welkome verkoeling.


Niets lijkt wat het is.
We zagen ook twee mannen vanaf de kant vissen. Het leek alsof de één eerste rang zat en da andere tweede. De één zat namelijk onder aan de krib terwijl de ander pontificaal boven op de krib zat. Later zagen we de reden en was er weer het bewijs geleverd, dat niets lijkt wat het is. De man boven op de krib was heel slecht ter been, maar had wel mooi kunnen genieten van het vissen en het weer.

Wij hadden een schitterende visdag. Omdat de verzekering niet thuis gaf kreeg het nog een staartje, waar we echter een fijne oplossing voor hebben gevonden. De verzekering was van menig dat de gids de hengels verhuurt en zelf aansprakelijk is.Ik kan mijn spullen echter niet verzekeren als instructies niet  worden opgevolgd. Natuurlijk in het heetst van de strijd, maar toch. Als je iets huurt heb je immers ook zelf een verantwoordelijkheid. Maar goed, wij hebben een ander weg bewandeld en onze dag niet laten verpesten door dit akkevietje, zodat de weg naar de toekomst geheel open blijft.

Op naar nog meer fijne visdagen dus.