Pages

vrijdag 8 december 2017

8 oktober 2017 Toch weer unieke momenten.

Toch ook een flink formaat.
Een week na de spectaculaire "Hänger"van 116 cm, gingen we opnieuw op stap. Helaas duurde de reis van JP een half uur langer, vanwege omleidingen.

Flinke dertigers
We visten deze keer niet hetzelfde traject af, maar wel aansluitend. In beginsel bood deze dag hetzelfde beeld als de vorige week. De aanbeten bleven uit. Geduld bleek andermaal een schone zaak. Geleidelijk kwamen er toch een paar baarzen  binnen. Geen kneiters, maar wel stevige dertigers. We vingen ze langs damwanden, waar we anders nauwelijks vis haken. We hadden zodoende de actie die ons scherp hield.
Vechten als een bezetene.
Na de damwanden volgde de ingang van een haven. Ik voer hier een stukje naar binnen in de hoop dat deze stek vis prijs zou geven en ja hoor, daar was dan die aanbeet, waar we naar hadden uit gezien. De eerste snoek van deze dag vocht als een bezetene; 3/4 meter ultieme vechtkracht. We waren in onze nopjes met deze vangst en hoopten op meer.

46 cm ondanks de afgesleten staart.
Dit meerdere kregen we niet veel later aan de lijn. De vislijn wel te verstaan. We waren andermaal verheugd over een hele forse baars. De staart flink afgesleten tegen de bodem van de rivier. Tenminste wanneer de rivier stroomt en dit was nu zeker niet het geval. Desondanks had de vis een lengte van 46 cm. Het begon er warempel op te lijken, ook zonder metervissen.

We zochten nog een stuk verderop op stromend water. Hoewel we ernstig ons best deden. kwam er geen enkele vis op ons pad. Geruime tijd later hielden we het hier voor gezien. We keerden terug naar het eerste deel van ons traject. Het bleef echter rustig. Nog een baars, maar dat was het ook wel. Overigens zijn wij blij met iedere vis hoor! Maar een markante visdag ontleent zijn herinnering  toch aan een memorabele gebeurtenis.Zwaar bevochten met medewerking van de kantvisser.
Deze dag kreeg er nog twee. De eerste was een unieke situatie, omdat een visser vanaf de kant ons ver deed uitwijken van de oever.  Het mocht niet baten........... of juist wel? JP kreeg een super aanbeet, maar de vis wist direct de lijn van de kantvisser te vinden. Een zotte situatie ontstond.

Gelukkig was de kantvisser relaxed en begripvol. Hij vierde zoveel lijn als wij nodig hadden om de snoek van 86 cm te landen. De "gevangen" lijn konden we gelukkig makkelijk lossen en de collega draaide op ons teken zijn lijn weer binnen. Super bedankt! De vis was zeker de moeite waard, mede gelet op de omstandigheden.

Een mooie gave 40'er tot besluit.
Het einde van de dag nadert.
Ondertussen verstreek de tijd  en aanvaardden we de terugreis. Toen kwam er toch nog een mooie gave baars van 43 cm binnen. het bleek later onze laatste vis, die de teller op 8 zette.

Hierna bleef het muisstil. het decor was er niet minder om, het najaarslicht kondigde het einde van de dag aan en wij trokken de boot weer op het droge. de herinnering was weer uniek en daarmee de visdag weer helemaal geslaagd.