Pages

zaterdag 17 februari 2018

17 februari 2018 Sprokkelen wat de vissen betreft, maar plenty andere ontmoetingen.

Hier draait het natuurlijk om. Mooi als het lukt.
Mooi weer, winters, veel zon, weinig wind. Dan moet ik naar buiten. Jöran wilde na de voorgaande dag met Ann-Christin, nog wel een keertje. 10.00 uur, een mooie tijd! Zo vroeg heeft nu weinig zin. De watertemperatuur is zo rond de 4 graden C. Bovendien is  het waterpeil nu ernstig gezakt en ten gevolge van de geringe stroming erg helder.

Bij de helling ontmoet ik Frank, één van mijn eerste gasten uit Duitsland. Inmiddels heeft / had hij zelf een boot! Hij vertelt me dat de garage waar de boot was ondergebracht is open gebroken en dat de motor compleet uit de boot is gezaagd. Alles is compleet geruïneerd! Je zou ze, die daders, maar je wet je machteloos tegen zoveel roof - en vernielzucht.

Wanneer we dit verhaal hebben verteerd, vertrekken we. Aangekomen op "onze stek", zien we al twee boten liggen. Ook een Tomasco! Jawel hoor; Luus en Lambert. We zeggen hen gedag en praten even bij. Zij zijn al vroeg begonnen, maar hebben nog niets gevangen. Een mooie bevestiging van onze argumentatie om niet te vroeg uit de startblokken te komen.

Superblij met deze vangst.
Wij zoeken de ruimte en hebben naast de verticaalhengel ook een hengel in de steun staan. Het duurt geruime tijd eer ik een aanbeet krijg, gevolgd door een ferme dril. Een schitterende snoekbaars levert zijn  bijdrage aan ons avontuur en belandt ten slotte in het net. Na de fotoshoot kan ze terug.

Wel mooi dubbel gevouwen deze Playboy.
Dan moeten we heel lang geduld hebben. De vis die het op de shad aan de steunhengel van Jöran heeft voorzien, blijft helaas niet hangen. Enige tijd later is het op de verticaalhengel van Jöran wel raak. Een gemiddeld maat snoekbaars mag zo terug. Bij mij wordt het dode visje van de dropshothengel gesnoept. En ook een tweede aanbeet op de steunhengel van Jöran levert geen vis op.
Los, maar toch nog geschept gelukkig.
Ondertussen zijn vrijwel alle boten verdwenen. Alleen de twee Tomasco's zijn nog aan het sprokkelen. En dit levert Jöran nog een prachtige vis op. Ik sta klaar om deze dikke snoekbaars te scheppen, wanneer deze los schiet. Het moment van vertwijfeling bij de vis benut ik om deze alsnog in het net te doen belanden. Super mooie vis, toch nog gelukt! Jöran kan op de foto.

Het einde van een geslaagde visdag.
Hier blijft het bij en ten slotte bezoeken nog twee andere stekken, die evenmin  iets opleveren. We hebben een heerlijke visdag gehad, maar niet zo goed gevist als Luus en Lambert, die 10 vissen hadden. Maar onze visdag is daardoor voor ons niet minder geslaagd.


Bij de helling zijn nog een paar jongens in de weer om baarzen te vangen onder de steigers en langs de kantjes. We zien nog een kapitale vis langs komen. Ja, die mannen weten waar ze mee bezig zijn, al hoewel ook zij een taaie dag ervaren.