Pages

donderdag 31 mei 2018

31 mei 2018 Wanneer je het niet meer verwacht en het komt toch!!

Eindelijk de eerste vis van de dag, een winde werpend gevangen.
Onze eerste visdag na het gesloten seizoen is een feit. We hebben een bewuste keuze gemaakt wat het water betreft en kunnen zowel het stil staande als het stromende water bevissen. Dan moet er toch iets uit komen, zou je zeggen. Alhoewel............ gelet op de laatste dagen!

We zitten al snel op het water en gaan ons geluk slepend beproeven. We realiseren ons al snel dat het andermaal niet gemakkelijk gaat worden. We slepen wat af en ondertussen doet JP verwoede pogingen om werpend een vis aan de haak te slaan. Het levert geen aanbeten op en verticaal evenmin.

Zo hoef je niet te raden.
Wanneer we bij het stromende water aankomen, gaat het roofbleibloed weer sneller stromen. Maar in tegenstelling tot voorgaande keren stel ik voor ook de kant waar we normaal gesproken niet vissen, te benutten. En warempel bij de derde worp is het raak. JP heeft de eerste vis van de dag gehaakt, een fraaie winde!Dus toch een kneiter van een baars.
Dan gaan we echt aan het werk. ik positioneer de boot zodanig dat JP de hoek waar het water rond kolkt kan bestoken met kunstaas toegespitst op de roofblei Het resultaat, helemaal niets. Dan maar weer verder en terug varen tegen de stroom op. Pas op de laatste meters voordat we weer het rustige water op gaan zoeken, slaat een dikke veertiger baars toe. Het is inmiddels 14.00 uur en we hebben twee vissen gevangen.................


Dus toch geen stenen, maar een echte aanbeet.
Zal het een herhaling worden van de voorgaande dagen? Ik vrees van wel.  Maar we gaan door en terwijl JP aan één stuk door werpt met kleine pluggen, tast ik voorzichtig de bodem af. Vlak voor een kribkop tik ik waarschijnlijk net iets te laat op om de stenen te ontwijken...... of toch niet? Nee hoor, een fraaie snoekbaars komt binnen.


Het bleef niet bij één baars.
Dan een eindje verder langs het talud tussen de kribben, nummer twee. Hoe is het toch mogelijk!
En hier blijft het niet bij. We vangen nog een aantal baarzen, waarbij mooie exemplaren. We voegen er nog een snoek aan toe en in totaal komen er 10 vissen binnen. Alsof er een knop is omgezet, de dag ziet er ineens totaal anders uit.


Doe er ook nog maar een snoek bij.
Het is dus maar weer eens bewezen, het draait er om op het juiste moment op de juiste plek te zijn. En vanmiddag lukte dat dus erg goed. Wij kijken terug op een super visdag, mooi weer en veel gezelligheid.